Marți, 18 Octombrie 2005 - 11:00 PM Aleg.RO: Culmea democrației

Publicat de: Octavian Andronic

AMOS News Într-un fel, diagnosticul actualei situații în care se află PSD, a fost pus de Răzvan Teodorescu: 'Partidul a ajuns în punctul cel mai înalt al democrației: nimeni nu mai are nici un fel de autoritate!' Conflictele din interiorul partidului dau în clocot. Avansat de fostul său șef și actual subordonat, de la categoria 'prostănac' la cea de 'handicapat', Mircea Geoană își iese din pepenii diplomatici și îl avertizează, străveziu, pe fondatorul partidului cu excluderea.

O pedeapsă, poate, nemeritată pentru cel care a ezitat să facă pasul în afară doar de dragul unității partidului. E o cauză la care pare a fi renunțat deja și un semnal a fost dat la Pitești când nu a exclus posibilitatea transformării 'polului' în partid.

Oricum, ideea unei conviețuiri cu exponenții noii ordini emanate de la Cluj devine tot mai palidă și Iliescu nu prea își mai găsește locul într-o formațiune tot mai puțin dispusă să-i recunoască vreo calitate.

La rândul său, 'conducerea colegială' își arată tot mai des desuurile cârpite, pe măsură ce concurența dintre președinte și președintele executiv devine tot mai acută, până acolo încât cei doi au ajuns să-și smulgă din mână microfoanele la conferințele de presă.

Majoritatea care l-a ales pe Geoană ca să nu-l aleagă pe Iliescu practic nu mai există. Cota de autoritate a lui Năstase scade pe măsură ce perspectiva înlăturării sale din funcția de șef al Camerei devine tot mai concretă.

Curtenii de altădată degajează terenul și încearcă să-și găsească alți stăpâni. Geoană ar vrea să profite de situație și să facă curat în jurul său, o curățenie ce vizează mai puțin antecedentele și suspiciunile de corupț ie, și mai mult cercurile personale de putere. Aparent neimplicat, secretarul general Mitrea își pregătește 'trupele' din teritoriu pentru intervenția potrivită la momentul potrivit.

Amenințările lui Geoană la adresa lui Iliescu ar putea fi preludiul unui fenomen cu urmări greu de anticipat. Practic, lui Iliescu nu-i mai rămâne decât soluția - morală - a părăsirii unui PSD de care nu-l mai leagă decât oamenii nemulțumiți de 'noua ordine'.

Aceștia nu vor ezita să-l urmeze într-o nouă formațiune care ar putea să mai adune și alte frustrări, din PRM sau chiar din PD. Perspectiva destul de sumbră pentru 'primul partid al țării'.

Care, culmea, crește în sondaje! Oare cum și de ce?


(564 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Octavian Andronic


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Culmea democrației | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70010113716125 seconds.