Marți, 08 Februarie 2005 - 11:06 AM Aleg.RO: Dreptul la replică prezidențial

Publicat de: Octavian Andronic

AMOS News Privită din toate unghiurile, conferința de presă susținută de președintele Băsescu la Cotroceni, săptămâna trecută, este una memorabilă. Chiar dacă din puncte de vedere diametral opuse. Primul dintre acestea se referă la satisfacția pe care noul președinte continuă să o dea acelei părți din populație care vede în separația puterilor o slăbiciune endemică a sistemului și reclamă un stil de conducere autoritar. Unul care măcar să dea sentimentul că față de toate lucrurile rele și necurate ce se întâmplă în jur, cuiva îi pasă. Și măcar încearcă să le pună în ordine.

Din celălalt punct de vedere, intervenția președintelui ilustrează perfect ignorarea sau chiar sfidarea unor prevederi constituționale care îngrădesc tentația abuzului de putere.

Traian Băsescu a acționat ca un prim secretar - sau chiar ca un secretar general - de pe vremuri care consideră de datoria sa să pună la punct orice ceea ce consideră că nu merge așa cum crede că ar fi de cuviință.

Dincolo de aceste două opinii, conferința de presă a fost, pur și simplu, o sesiune de drepturi la replică. În premieră absolută pentru instituția pe care o reprezintă, Traian Băsescu s-a răfuit cu zvonurile care circulă prin oraș, cu un director de ziar obraznic, pe care nu l-a numit, dar i-a făcut identitatea suficient de transparentă și care a îndrăznit să-i solicite o dezmințire; l-a pus la punct exemplar - mergând până la plasarea sa într-un borcan cu formol - pe președintele - ales și el - al televiziunii naționale, dezmințind fără argumente alegațiile pe care le reclamase acesta, și, ca într-un joc pentru copii, l-a pedepsit pe loc tăindu-i legăturile prin telefonul operativ și interzicându-i (parcă am mai auzit de chestia asta?!) să mai calce pe la Cotroceni; și, nu în ultimul rând, s-a simțit dator să facă ordine în partidul din care nu mai face parte, acuzându-și doi dintre cei mai fervenți susținători, de tentația 'centurii' și de 'spirit de gașcă'!

Ca să fie mai bine înțeles, a afirmat răspicat că n-a lăsat partidul moștenire nimănui, dar precizând în același timp că dacă a făcut-o, totuși, 'moștenitorul' a fost numit clar în persoana lui Boc.

Una peste alta, la Cotroceni și-a făcut debutul cu vigoare spiritul primăriei, bătăiosul nostru președinte demonstrând cu aplomb că n-are de gând să se lase călcat pe bătături, chiar dacă pentru asta va trebui să utilizeze mijloace pe care Constituția le ignoră.


(777 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Octavian Andronic


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Dreptul la replică prezidențial | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54952812194824 seconds.