Marți, 08 Februarie 2005 - 10:42 AM Aleg.RO: Gusa incoltit

Publicat de: Alina Mihai

evenimentulzilei Vicepresedintele PD Radu Berceanu a declarat ieri ca va cere conducerii partidului sanctionarea colegului sau Cozmin Gusa. “Ideile mai sturlubatice se discuta mai intii in interiorul partidului si abia dupa aceea in afara lui”, a precizat Berceanu, iritat ca Gusa apare in presa cu declaratii critice la adresa unor lideri PD, inclusiv a lui Traian Basescu. “Cit era free-lancer, la Initiativa 2003, era problema lui ce spune in presa. Acum insa, cind iese ca lider PD, are o problema”, a explicat Berceanu, reamintind ca, in 2003, el a fost printre liderii partidului care s-au opus cooptarii lui Gusa in PD. “Gusa are o problema de caracter. De pilda, daca ar fi avut caracter ar fi cerut presei sa nu mai scrie ca este seful de campanie a lui Traian Basescu. Nu el a fost, ci Blaga”, a subliniat vicepresedintele PD. El a mentionat ca sanctiunea va fi conforma cu statutul PD care poate fi avertisment, retragerea sprijinului politic sau chiar excluderea. Berceanu va propune sanctionarea lui Gusa in sedinta Colegiului Director al PD de miine.
Contraatacul

Cozmin Gusa a gindit o forma de contraatac, impreuna cu colegii sai din Initiativa 2003 cu care a intrat in PD - astazi va analiza daca s-a respectat protocolul cu Partidul Democrat. Altfel spus, Gusa vrea sa previna situatia in care va fi suspendat sau exclus din partid, asa cum isi doreste adversarul sau Radu Berceanu. Ieri, Gusa nu a vrut sa dezvaluie nimic din intentiile sale legate de viitor. El a negat, scurt, ca va demisiona din PD. Intrebat daca scopul convocarii sedintei asociatiei sale, Initiativa 2003, este acela de a rupe protocolul cu PD si, in consecinta, plecarea sa din acest partid devenind iminenta, Gusa a concluzionat: “Vom vedea”.
Ceilalti membri ai asociatiei Initiativa 2003, cu care va dezbate subiectul protocolului cu PD, sint deputatii Aurelian Pavelescu, Roberta Anastase si Lavinia Sandru, toti acestia fiindu-i alaturi in disputa cu ceilalti membri PD. Atitudinea lui Gusa de ieri de la Camera Deputatilor a fost de dizidenta din grupul PD. El, impreuna cu prietenii sai, deputatii Aurelian Pavelescu si Lavinia Sandru, nu s-au mai prezentat la sedinta uzuala de grup. In plenul Camerei, citeva ore mai tirziu, cei trei, plus Roberta Anastase, au stat retrasi, in afara bancilor destinate PD. De altfel, pe hol, Gusa nu s-a intretinut decit cu colegi din PSD. Ulterior momentului in care a trebuit sa demisioneze de la conducerea grupului de deputati, Gusa a iesit pe piata cu noi declaratii care pun pe jar PD. El a declarat ca are cunostiinta ca Iliescu il santajeaza pe Traian Basescu cu file din dosarul acestuia de securitate. In opinia lui Gusa, intentia lui Iliescu este indepartarea lui din politica si din acest motiv l-ar santaja pe Basescu. (Alina Mihai, Adriana Istodor)

Nu am nici o explicatie logica a atitudinii lui Traian Basescu fata de mine. Dupa momentul primei observatii pe care mi-a facut-o public, recunosc, n-am incercat sa stau de vorba cu presedintele. Am asteptat sa ne calmam, sa discutam in liniste. Totusi, nu poti sa-l faci “Vanghelie” pe unul care ti-a stat alaturi un an de zile.
Cozmin Gusa


(1072 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Alina Mihai


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Gusa incoltit | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59971690177917 seconds.