Luni, 17 Octombrie 2005 - 10:00 PM Aleg.RO: Geoana il implora pe Iliescu sa respecte disciplina de partid

Publicat de: Florin Ciornei

Cotidianul Dupa o Sedinta a Biroului Permanent in care vicepresedintii PSD Ilie Sirbu, Mihai Tanasescu si Ioan Rus au ridicat „problema” Iliescu, Mircea Geoana s-a hotarit sa-i ceara fostului presedinte „sa respecte disciplina de partid”. „Declaratiile pe care le-a facut in mod repetat, in ultimele zile, sint declaratii pe care noi le-am inteles ca fiind o amaraciune subiectiva din partea unui lider important care a suferit o infringere majora la congresul partidului. Il intelegem. Dar la sase luni dupa alegeri, Ion Iliescu are obligatia de a respecta conduita generala a partidului”, a declarat ieri presedintele PSD. Cit a putut de diplomatic, Geoana i-a transmis lui Iliescu ca ingaduinta sa este pe cale de a se sfirsi. „Domnului Iliescu ii putem gasi, pentru contributia pe care a avut-o la partid si pentru o obligatie de deferenta pe care o avem, o anumita rezerva de a reactiona, dar aceasta este pe cale de a se sfirsi”, a precizat Geoana. Tot diplomatic, Geoana a semnalat ca „PSD trebuie sa o rupa cu trecutul comunist sau criptocomunist”.

Intrucit Iliescu nu a fost de fata, Geoana a reluat discutia si la Senat. El i-a pus in fata lui Iliescu interviul din cotidianul local „Opinia studenteasca”, unde afirmase ca Geoana este handicapat politic. Iliescu s-a aparat spunind ca „jurnalistii sint de vina pentru ca i-au interpretat vorbele”.

In ceea ce priveste congresul extraordinar, presedintele PSD spune ca a fost o idee agitata de „frustratii Congresului din aprilie”. In consecinta, Biroul Permanent a hotarit ca „cei care vor intretine tema vor avea de suferit sanctiuni”. Geoana a pronuntat un singur nume, cel al senatorului Antonie Iorgovan, considerat de ieri „in afara partidului”. Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a adaugat in lista si numele lui Dan Ioan Popescu, liderul PSD Bucuresti, transmitindu-le ca „ar fi mai bine sa se potoleasca”. Insa avertismentul il vizeaza si pe Ion Iliescu.


(645 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Florin Ciornei


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Geoana il implora pe Iliescu sa respecte disciplina de partid | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53924703598022 seconds.