Luni, 17 Octombrie 2005 - 10:00 PM Aleg.RO: Și Ion Iliescu trebuie să respecte disciplina internă

Publicat de: ---

azi Președintele PSD a declarat că și Ion Iliescu are obligația de a respecta conduita generală a PSD și de a contribui la unitatea partidului, el subliniind că mesajul său privind respectarea liniei partidului se adresează tuturor membrilor, indiferent cum se numesc ei. "Domnul Iliescu este președintele fondator al partidului și avem cu toții obligația de respect față de domnia sa. Este, în același timp, un membru al partidului nostru, are o poziție importantă ca lider al grupului din Senat și are aceeași obligație de a contribui la unitatea partidului", a spus Geoană, adăugând că declarațiile făcute de acesta în mod repetat, în ultimele luni, au fost înțelese ca "o amărăciune" din partea unui lider important, care a suferit o înfrângere majoră la Congres. Însă, la șase luni după alegerile de la Congres, și Ion Iliescu are obligația de a respecta conduita generală a partidului. "Trebuie să înțelegem că, înainte de a pune etichete asupra partidului și a liderilor săi, există o obligație de recunoaștere a faptului că, de la Congres, PSD este văzut de cetățeni ca un partid care se reformează, se transformă, un partid care rupe în mod dramatic cu trecutul său comunist sau criptocomunist și este un lucru pe care îl vom continua cu multă energie în perioada următoare", a spus el.Mircea Geoană a subliniat că Statutul PSD este "Biblie" pentru toți membrii partidului, inclusiv pentru fondatorul formațiunii.
"Discuția din BPN este că toți membrii de partid, indiferent cum se numesc, au obligația de a respecta conducerea partidului, direcția generală a partidului și votul democratic de la Congres. Dacă vrem să ducem acest partid mai departe, către victoria în viitoarele alegeri, avem obligația de a sta uniți cu toții. Nimeni nu are apanajul criticii în acest partid și nimeni nu are doar atributul înțelepciunii în acest partid", a continuat el.
Pe de altă parte, referitor la lansarea ideii de congres extraordinar, Geoană a apreciat că este puțin misterios cum s-a născut și cum s-a amplificat această temă, el fiind de părere că face parte dintr-un scenariu de intoxicare.
"Când a apărut această temă - care nu a apărut la nimeni, din ce știu eu, din conducerea partidului - au fost întrebări din partea presei adresate unor lideri ai partidului, s-a comentat și, brusc, cei frustrați de la Congres au simțit că este rost de schimbare a regulii", a mai spus Geoană, evitând să indice care ar fi cei "frustrați", dar adăugând că "unii s-au îmbujorat ca niște fete mari când au auzit că este posibil să mai candideze".


(622 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Și Ion Iliescu trebuie să respecte disciplina internă | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51795506477356 seconds.