Luni, 17 Octombrie 2005 - 10:00 PM Aleg.RO: Tăriceanu se dă cocoș în fața PD

Publicat de: ---

azi Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis ieri democraților, la ședința conducerii Alianței, că nu ține de scaunul de premier și că ar putea renunța la funcție dacă PD va refuza să voteze bugetul pe 2006. Potrivit unor surse din Alianță, președintele PD, Emil Boc, i-a atras atenția premierului că parlamentarii democrați ar putea să nu voteze bugetul pe anul viitor dacă nu se va majora bugetul Educației. De asemenea, Boc ar fi spus că Mircea Miclea nu va reveni asupra demisiei din funcția de ministru.
În timpul discuților, Tăriceanu s-a arătat deranjat de avertismentele colegilor de Alianță și i-ar fi spus lui Boc că nu s-a născut premier și că poate renunța la funcție dacă PD va încerca să provoace o criză pe tema adoptării bugetului.
În cele din urmă, membri CNC al Alianței au decis ca sumele care vor fi disponibilizate prin reducerea bugetelor Camerei Deputaților și Senatului pentru 2006 să fie alocate Educației. Anunțul a fost făcut de Tăriceanu, la finalul ședinței. El a precizat că la analizarea bugetului pentru 2006 s-a constatat că sunt cheltuieli nejustificate la unele instituții, referindu-se la Camera Deputaților și Senat.
Boc zice că PD nu l-a amenințat pe premier
Partidul Democrat a anunțat, din nou, că nu va nominaliza titularul portofoliului Educației până nu se rezolvă problema de fond a acestui domeniu, respectiv alocarea a unui buget pe 2006 "în jur de 5% din PIB". Liderul PD, Emil Boc, a precizat la finalul ședinței BPN al partidului de ieri, că nu pot fi alocate din primul an de guvernare 6 procente educației, conform promisiunilor din campania electorală. El a menționat că în ședința CNC al Alianței PNL-PD a avut loc o discuție preliminară pe această temă, în care au fost găsite câteva resurse, respectiv prin menținerea bugetelor Camerei Deputaților și Senatului la nivelul anului 2005. Liderul PD a mai spus că această problemă va fi discutată și în cadrul coaliției. El și-a exprimat speranța că, până la finalul dezbaterilor pe buget în Parlament, se vor găsi soluții.
Boc a mai spus că BPN al PD l-a desemnat pe ministrul de stat Gheorghe Pogea să se ocupe de identificarea soluțiilor pentru a găsi resurse suplimentare pentru educație.
Întrebat dacă PD ar putea să nu voteze bugetul în Parlament în cazul în care nu se vor găsi resurse suplimentare pentru educație, Boc a susținut că această decizie nu se află pe agenda PD și că nu a fost pusă în discuție. El și-a exprimat convingerea că, în acest moment, există voința politică pentru rezolvarea acestei probleme.
Pe de altă parte, Emil Boc a precizat că în cadrul PD nu a fost avansat nici un nume pentru funcția de ministru al Educației.


(623 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Tăriceanu se dă cocoș în fața PD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71193218231201 seconds.