Luni, 17 Octombrie 2005 - 09:32 AM Aleg.RO: Băsescu să nu uite cine l-a făcut președinte!

Publicat de: ---

azi Liberalul Ludovic Orban confirmă tensiunea dintre aliați și atacă la vârf La Pitești a avut loc, ieri, conferința județeană de alegeri a PNL Argeș. Principalii invitați au fost premierul Călin-Popescu Tăriceanu și Ludovic Orban, viceprimarul Capitalei.
Orban și-a început discursul cu un atac la adresa prefectului democrat Ion Cârstoiu, căruia i-a spus că nu se aștepta să-l revadă în aceeași funcție după 13 ani. Apoi, liderul PNL și-a manifestat nemulțumirea față de aliații de guvernare. "Patru ani PSD și-a bătut joc de noi și continuă să ne sfideze. Procurorul general Ilie Botoș se plânge de presiuni politice, când ar trebui să-i fie rușine că patru ani a stat cu mâna la chipiu și în poziție de drepți. Șeful SRI este în continuare în funcție, deși nu are nici un fel de pregătire de specialitate și nu a făcut nimic. Cine îl ține în funcție? Cine îl ține în funcție pe domnul Fulga care mi-a fost profesor de socialism științific în facultate? În continuare suntem sfidați. Daniela Nedelcu era să ne facă de rușine, pentru că nu a fost schimbată și a vrut să-i definitiveze pe post pe cei 200 de directori interimari numiți de PSD. Suntem departe de ce trebuie să devină PNL". Liderul liberal și-a continuat apoi discursul pe un ton și mai dur: "Trebuie să devenim ce am fost cândva, cel mai puternic partid din România. Noi, liberalii, suntem diferiți, nu un clan de pradă precum PSD. Nu vom accepta să fim o oligarhie, pentru că românii nu trebuie să fie slugi cu mâna întinsă la ajutoarele sociale de la stat. În România trebuie să prospere clasa de mijloc".
Revenind la Alianța D.A., Ludovic Orban le-a cerut colegilor săi liberali să revizuiască strategia PNL: "O Alianță nu poate dura dacă nu se respectă ceea ce ne-am înțeles. Traian Băsescu să nu uite că a ajuns președinte datorită susținerii liberalilor. Când a intrat în cursa electorală, avea 9 la sută iar Stolojan s-a restras. Dacă Stolojan nu se retrăgea, atunci România avea președinte liberal. Domnul Băsescu nu trebuie să uite că îi este dator PNL. Alianța a hotărât schimbarea președinților de consilii județene, iar Băsescu declară pe scara avionului că aceasta nu este o prioritate. Dumnealui uită că dacă i se întâmplă ceva, Nicolae Văcaroiu devine președintele României. Adrian Năstase a fost șeful unui clan și se va lega cu lanțurile de scaun ca să nu fie schimbat".
În aceeași notă, Orban l-a întrebat apoi public pe președintele României de ce nu-i schimbă pe șefii SIE, DIE, SRI și SPP, despre acesta din urmă spunând că a continuat să rămână aghiotantul lui Ion Iliescu. Ludovic Orban și-a încheiat discursul cu o amenințare la adresa lui Traian Băsescu: "Trebuie să-i cerem să se alinieze, altfel PNL trebuie să-și găsească de pe acum candidat la Președinția României. Peste patru ani trebuie să avem cel puțin 30%".


(566 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Băsescu să nu uite cine l-a făcut președinte! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61177706718445 seconds.