Sâmbătă, 15 Octombrie 2005 - 08:26 AM Aleg.RO: Zodia Balanței

Publicat de: Octavian Andronic

AMOS News După șapte inundații, doar o molimă ne mai lipsea și ministrul Flutur parcă a cobit când a informat, măreț, nația că în sfârșit gripa ar fi ajuns pe meleagurile noastre. Dacă bănuielile experților noștri se vor confirma la Londra, avem într-adevăr ghinion. Dar cum ghinionul și-l face și omul cu mâna lui, nu pot desface din lanțul cauzal efectele colaterale ale unui verdict pretimpuriu. Statistic, una dintre consecințele gripei ar fi interzicerea exporturilor românești de carne de pui, circa 300 de tone zilnic, la prețul de 1.000 euro tonă.

Nu doar că interdicția va funcționa vreo șase luni bune, asigurând pierderi importante companiilor românești, dar prin strigătul victorios al dlui Flutur, interdicția a fost devansată cu cel puțin două săptămâni, fără ca pentru importatori să existe un pericol real. Cine va plăti aceste pagube?

Cine va plăti și pagubele provocate de anihilarea turismului în Deltă. Tradițional, în această perioadă a toamnei sosesc în Deltă vânători de pretutindeni pentru a 'da' la sălbăticiunile zburătoare în trafic. Fără pericol de contaminare. Or, alerta dlui Flutur afectează grav turismul și încasările din cazare, hrană și taxe de vânătoare. Dar pe astea, cine le plătește?

Vreau să fiu clar: nici nu-mi trece prin cap ideea că în fața acestei amenințări ar fi trebuit să dăm dovadă de inconștiență și să o ignorăm. Dar, așa cum a observat și președintele Băsescu, între circumspecție și darea în stambă de dragul publicității este o distanță lungă, împănată de consecințe păguboase, iar modul în care s-a efectuat intervenția la Ceamurlia a fost pripit și haotic, oferind mass-media internațională spectacolul grotesc și alarmist al unei catastrofe administrative.

Spuneam că după cele șapte inundații, doar ceva de genul ăsta ne mai lipsea ca să pună capac unui an de ghinioane și de bâlbâieli ale căror urmări vor cântări greu într-o balanță în care, pe talerul celor bune nu se vede mai nimic.


(583 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Octavian Andronic


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Zodia Balanței | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66808605194092 seconds.