Sâmbătă, 15 Octombrie 2005 - 08:13 AM Aleg.RO: "Declarațiile făcute după Congres se confirmă"

Publicat de: ---

azi Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat, joi, că nu-l mai interesează "implicarea personală" în funcții executive din interiorul partidului, dar că și-ar dori ca prezența sa să fie utilă pentru formațiune. Ion Iliescu a refuzat să facă orice comentarii despre declarațiile din ultima perioadă ale unor reprezentanți PSD, precum Ioan Rus sau Mircea Geoană, dar a sugerat că acestea confirmă declarațiile sale făcute după ultimul congres al partidului.
"Nu și-au dat mâna oameni care să fie animați de valori comune. Nici nu prea se simpatizează reciproc, se detestă reciproc, dar au lucrat împreună. Lucrurile se confirmă și asta îmi pare rău, pentru că nu-i bine pentru partid. Speram ca, în plan uman, până la urmă, să se găsească o cale și să-și facă datoria", a declarat Iliescu. În opinia sa, situația actuală din partid demonstrează că decizia Congresului "n-a fost prea înțeleaptă".
Întrebat ce ar mai putea face actualii lideri ai PSD pentru a-l "sensibiliza", Ion Iliescu a declarat că ar vrea ca prezența sa să fie utilă pentru partid. "Câtă vreme nu știu această necesitate, mă abțin. Sunt mult mai rezervat decât eram înainte. După luna august, am acționat chiar afectiv. Acum sunt mult mai rezervat și voi fi mult mai rezervat. Probabil nu mă va mai interesa implicarea personală în funcții executive", a mai spus Ion Iliescu. El a explicat că această decizie a fost influențată de "experiența ultimului congres".
Astfel, întrebat dacă va mai candida pentru o funcție de conducere în eventualitatea organizării unui congres PSD, Iliescu a declarat că, în plan personal, nu mai este interesat de o asemenea "chestiune". El nu a negat însă că "ar putea să apară" chestiuni care să-l influențeze în regândirea acestei decizii. Fostul lider PSD al ținut să precizeze că va rămâne, în continuare, "sensibil la soarta partidului".
Senatorul social-democrat a mai spus că ar putea asigura "consultanță" pentru actualii parlamentari PSD.
Întrebat dacă Adrian Năstase ar fi fost un lider mai bun pentru PSD, Ion Iliescu a refuzat să facă orice declarații în acest sens, însă a spus că aprecierile făcute după congresul din august au fost determinate de o "chibzuință matură" și că mai sunt încă valabile.

Simplu zvon sau realitate?
Ideea unui Congres extraordinar al PSD a fost vehiculată intens în cursul zilei de miercuri, alimentată fie de zvonuri privind nemulțumiri față de lideri, fie de semnale conform cărora Mircea Geoană ar dori modificarea Statutului pentru stabilirea unui alt interval de alegere a forurilor de conducere.
Surse din partid susțin că una dintre prevederile statutare a căror modificare s-ar dori ar fi cea referitoare la mandatul de doi ani al conducerii. Liderul PSD a făcut, de altfel, recent și afirmații publice privind durata mandatului, lansând astfel o dezbatere în partid.
Pe de altă parte, există și zvonuri potrivit cărora sunt nemulțumiri legate de modul în care este condus partidul în acest moment.
Statutul PSD prevede posibilitatea convocării unui Congres extrordinar la cererea unei treimi din organizații sau a președintelui partidului.

Nu vrem să creăm o alternativă politică la PSD
Ion Iliescu și liderul Forței Democrate, Petre Roman, s-au aflat ieri, la invitația conducerii Universității "Constantin Brâncoveanu", la Pitești. Ei au vizitat "Ana IMEP", firma vicepremierului George Copos, după care s-au întâlnit cu liderii PSD și FD Argeș, precum și cu președinții celorlalte partide de stânga din județ.
Ion Iliescu și-a lansat, la Pitești, cartea "Viața politică între violență și dialog".
Despre Polul de Stânga, Ion Iliescu a declarat, cu ceva timp în urmă: "Eu și domnul Roman nu avem un proiect pentru o structură politică organizată, pentru că PSD este, în acest moment, cel mai puternic partid de stânga. Există, însă, la stânga un spectru mai larg, dar în nici un caz nu vrem să creăm o structură alternativă la PSD.
Viața civilă, societatea civilă nu sunt suficient de bine reprezentate de organizațiile non-guvernamentate în spectrul stângii. Noi dorim contacte cu reprezentanții celorlalte partide de stânga, dar nu se pune problema creării unei structuri politice".


(580 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

"Declarațiile făcute după Congres se confirmă" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54802012443542 seconds.