Vineri, 14 Octombrie 2005 - 09:06 AM Aleg.RO: Premierul Calin Popescu-Tariceanu, deranjat de cheltuielile exorbitante ale Senatului

Publicat de: A.M.

gardianul Senatul ar fi trebuit sa accepte reducerea cheltuielilor nejustificate si exorbitante generate de necesitatile noului sediu inainte sa se grabeasca sa trimita, miercuri, hotararea privind propriul buget la Monitorul Oficial, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu. El considera ca senatorii ar fi trebuit sa se gandeasca mai bine la resursele pe care le au la dispozitie inainte sa se mute in noul sediu, daca stiau ca fondurile necesare pentru intretinerea si incalzirea spatiilor din Palatul Parlamentului sunt de patru ori mai mari decat vechile costuri. Premierul a apreciat, totodata, ca Palatul Parlamentului reprezinta cea mai elocventa dovada de irosire a banilor publici in Romania, prin cele doua mii de posturi rezervate personalului administrativ de intretinere a cladirii.


O tara de functionari

"Daca vrem sa facem din Romania o tara de functionari si sa irosim resursele, sigur ca putem. Eu sunt absolut deranjat de acest mod", a spus Tariceanu, amintind ca a trimis deja presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor o scrisoare deschisa prin care cere redimensionarea bugetului celor doua institutii. Reprezentanti ai Ministerului Finantelor si ai Senatului urmeaza sa aiba o intalnire in zilele urmatoare pentru a discuta despre posibilitatea reducerii cheltuielilor prevazute in proiectul de buget al Camerei Superioare.

"Am apreciat ca este corect sa se faca o discutie cu Ministerul Finantelor pe tema proiectului de buget si, in masura in care exista posibilitati de a reduce din cheltuielile Senatului, Biroul Permanent a considerat ca acest lucru se poate intampla", a declarat, miercuri, chestorul Senatului, senatorul PNL Paul Pacuraru.

Premierul Calin Popescu Tariceanu anuntase ca va solicita membrilor Consiliului National al Coalitiei sa accepte limitarea bugetului alocat Camerei Deputatilor si Senatului la acelasi nivel inregistrat in acest an, avand in vedere ca fondurile disponibile trebuie orientate catre proiectele sociale.

El preciza, luni, ca, in acest an, Camera Deputatilor si Senatul - care au dreptul sa isi stabileasca singure bugetul - au beneficiat de fonduri cu 60% mai mari fata de 2004. "Pentru acest an, gasesc de cuviinta ca este necesar ca aceste cheltuieli sa fie plafonate si sa nu mai creasca fata de nivelul din 2005", spunea Tariceanu.


(769 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la A.M.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Premierul Calin Popescu-Tariceanu, deranjat de cheltuielile exorbitante ale Senatului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.