Joi, 13 Octombrie 2005 - 04:35 AM Aleg.RO: Geoana vrea alegeri anticipate in PSD

Publicat de: Florin Ciornei

Cotidianul Mircea Geoana a decis sa iasa la lupta pentru a-si consolida puterea in partid. El a lansat ideea provocarii unui Congres extraordinar pentru a transa tensiunile din PSD. Primul caruia i-a suris ideea a fost, desigur, Ion Iliescu. Mircea Geoana, presedintele PSD, a anuntat ieri ca va propune spre dezbatere ideea de a organiza in 2006 un Congres extraordinar al partidului. Primul pas va fi convocarea in decembrie a unui Consiliu National, unde se va pune in discutie aceasta tema. Conform actualului Statut al PSD, congresul extraordinar poate fi convocat in caz de alegeri parlamentare anticipate la cererea Consiliului National. Sau „in situatii deosebite“, la cererea a 15 organizatii judetene, la cererea grupurilor parlamentare ale partidului sau la cererea Consiliului National.

Nastase nu e de acord

Daca Adrian Nastase a declarat ca „nu este nevoie de un congres extraordinar“, liderii grupului de la Cluj par dispusi sa discute ideea lui Geoana, ei fiind, de altfel, aceia care l-au convins sa rupa pisica in doua. Initiativa lui Geoana vrea sa preintimpine mutarile pregatite de unii dintre adversarii sai, printre care si Dan Ioan Popescu, care au lansat ideea de se organiza un congres extraordinar. Unii dintre liderii PSD spun ca e nevoie de o dezbatere asupra unor chestiuni inconsistente din actualul statut al partidului. „Vom vedea daca se impune un Congres doar pentru modificarea statutului“, a replicat Geoana. Acesta considera ca trebuie evitata agitatia din partid atit de la nivel central, cit si din organizatii care ar putea aparea la urmatorul congres, pentru ca PSD se va afla fix cu un an inainte de alegeri. „Noi ar trebui sa fim deja intariti si sa ne vedem de treaba“, a spus Geoana. Ar putea fi puse in discutie imbunatatirea procedurilor privind alegerile preliminare si clarificarea modalitatilor de suspendare din partid a personajelor dubioase, dar si reformarea structurilor de conducere, vizindu-se chiar desfiintarea functiei de presedinte executiv al partidului, sustin surse din conducerea PSD.

Lui Iliescu ii suride ideea

Ion Iliescu a fost luat prin surprindere de aceasta initiativa a lui Geoana. „Daca exista cineva nemultumit de rezultatele Congresului din aprilie, atunci eu sint acela. Daca domnul Rus, promotorul miscarilor subversive de la Congres, este nemultumit, asta motiveaza sentimentul de nedumerire“, a comentat Iliescu. El a afirmat ca nu exclude posibilitatea de a-si depune candidatura. Iliescu a apreciat ca „un congres extraordinar poate fi motivat si poate sa aduca corectii, dar poate sa adinceasca conflictul“.


(559 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Florin Ciornei


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Geoana vrea alegeri anticipate in PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55644011497498 seconds.