Miercuri, 12 Octombrie 2005 - 11:16 AM Aleg.RO: Liberalii, în dezacord cu Băsescu

Publicat de: ---

azi Membrii Comitetului Executiv al PNL au discutat, luni seară, cu președintele partidului, premierul Călin Popescu Tăriceanu, despre declarațiile șefului statului pe tema schimbării președinților de Consilii Județene și au convenit că vor susține în continuare aplicarea acestei măsuri. Potrivit unor surse din partid, majoritatea liderilor PNL au spus că nu sunt de acord cu opinia președintelui Băsescu, potrivit căruia șefii Consiliilor Județene ar trebui schimbați după 2008.
La finalul reuniunii, Tăriceanu a refuzat să spună presei ce s-a discutat pe acest subiect. El a dat însă asigurări că se va respecta protocolul coaliției din luna august, în care s-a menționat despre modificarea Legii administrației publice locale. "Am tranșat deja această chestiune", a răspuns Tăriceanu la întrebarea privind schimbarea președinților de CJ.
Sursele citate susțin însă că, în ședința CEx, președintele liberal s-ar fi declarat împotriva înlocuirii președinților PSD de CJ abia în 2008. Tăriceanu ar fi spus că a fost luat prin surprindere de declarațiile lui Băsescu de la Poiana Brașov.
De asemenea, Tăriceanu și-a informat colegii că, în timpul ședinței de Guvern de luni, a vorbit la telefon cu Băsescu, atât despre modificarea legislației în domeniul administrației locale, cât și în privința ultimelor evoluții ale gripei aviare.
Liberalii au mai stabilit să susțină modificarea Legii 215 privind administrația publică locală prin ordonanță de urgență, pe motiv că în protocolul coaliției se prevedea ca acest act normativ să fie adoptat, în noua formă, până pe 15 septembrie.
Potrivit unor surse din cadrul actualei puteri, liberalii sunt mai interesați decât democrații de schimbarea președinților de CJ, întrucât dintre cei 12 președinți care ar putea fi înlocuiți, opt posturi ar reveni PNL și numai patru PD.

Boc: "Unde coaliția e minoritară în CJ, președinții pot să rămână"
Punctul de vedere al PD și al Coaliției cu privire la schimbarea președinților consiliilor județene rămâne neschimbat, a declarat președintele PD, Emil Boc, adăugând că el, personal, consideră că, acolo unde este posibil, președinții consiliilor județene trebuie să aparțină coaliției. "Nu vreau să se înțeleagă că dorim o vânătoare de vrăjitoare împotriva președinților PSD de consilii județene. Aceștia pot rămâne foarte bine în funcții acolo unde guvernează la nivel local cu alte forțe politice decât cele aflate în coaliție. Ar fi normal să se impună principiul conform căruia majoritatea guvernează, iar minoritatea stă în opoziție", a declarat, într-o conferință de pesă, PD Emil Boc. Liderul PD a adăugat că, acolo unde este în minoritate, coaliția va rămâne în opoziție.
Boc consideră că președintele Traian Băsescu are dreptul să facă recomandări clasei politice și a negat că ar exista o contradicție între punctul de vedere al șefului statului și al partidelor coaliției pe tema modificării Legii administrației publice locale și schimbării președinților de consilii județene. El a spus că nu exclude, totuși, posibilitatea unor discuții în interiorul PD sau al Coaliției pe această temă.


(558 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Liberalii, în dezacord cu Băsescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52864694595337 seconds.