Miercuri, 12 Octombrie 2005 - 11:14 AM Aleg.RO: PSD pregătește un buget alternativ

Publicat de: ---

azi PSD va prezenta un proiect alternativ al bugetului de stat pe 2006, cuprinzând "prioritățile și viziunea" partidului asupra construcției bugetare, care prevede, printre altele, reintroducerea impozitării progresive și elemente legate de reducerea TVA pentru produsele de bază. Proiectul alternativ, care urmează să fie prezentat de deputatul Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor, ar urma să se materializeze în amendamente și propuneri legislative pe care PSD le va susține în dezbaterea parlamentară din următoarele săptămâni.
În opinia social-democraților, proiectul de buget prezentat de actualul guvern este unul al "eșecului", al "ratării" tuturor țintelor economice și sociale pe care și le-a propus Puterea, a declarat președintele PSD, Mircea Geoană.
PSD propune reintroducerea impozitării progresive, reducerea TVA pentru produsele esențiale, în primul rând medicamente, precum și alocarea unor sume substanțial crescute pentru sănătate și educație, subvenții în agricultură. Social-democrații mai vor o dezbatere separată asupra bugetului de asigurări sociale, în vederea găsirii de resurse pentru pensionari și pentru cei care au nevoie de asistență socială.
Întrebat despre o declarație a lui Viorel Hrebenciuc privind o eventuală negociere asupra bugetului, Mircea Geoană a spus că "nu există nici un fel de discuție sau troc" cu privire la bugetul de stat.

Geoană are încredere totală în Rus
Solicitat să precizeze cine l-a împiedicat pe Ioan Rus să participe la întâlnirea de la Poiana Brașov pe tema legilor administrației publice locale, Geoană a spus că Rus nu a fost împiedicat de nimeni, dar, înainte de întâlnire, a avut loc o discuție, iar un factor care a condus la decizia de neparticipare a fost legat de "încercarea de șantaj" împotriva PSD din partea unui membru important al Alianței. Liderul PSD s-a referit la declarația făcută de ministrul Bogdan Olteanu după ședința de săptămâna trecută a CNC al coaliției.
"În acel moment am avut o discuție, în care am considerat că participarea noastră la nivel de vicepreședinte nu ar fi fost utilă", a arătat Geoană.
Președintele PSD a ținut să sublinieze rolul lui Ioan Rus, șef al Departamentului de administrație și interne al partidului, în formularea observațiilor pe care le au social-democrații la pachetul de legi privind reforma administrației publice. Ioan Rus este și coordonatorul grupului de negociere cu actuala majoritate pe acest pachet de legi.
Întrebat cum comentează dialogul lui Ioan Rus cu Vasile Blaga, liderul PSD a arătat că, în opinia sa, faptul că șeful Departamentului administrație și interne al PSD, fost ministru de resort, are un dialog normal cu succesorul său de la minister face parte dintr-o "minimă normalitate" care trebuie să existe în orice democrație.
Referitor la faptul că Ioan Rus nu a exclus posibilitatea ca unii lideri PSD să nu fi avut "totală încredere" în el, în eventualitatea participării la reuniunea de la Poiana Brașov, Geoană a spus că el are "încredere totală" în Ioan Rus și a apreciat că acesta s-a achitat ireproșabil de sarcina primită de la conducerea partidului, de a conduce negocierile cu guvernul actual pentru a ajunge la un punct de vedere comun privind pachetul de legi ale reformei administrației publice.
Solicitat să precizeze care a fost oferta PSD la negocieri, Mircea Geoană a indicat trecerea rapidă prin Parlament a unuia dintre cele mai importante pachete de legi.


(646 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

PSD pregătește un buget alternativ | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6414361000061 seconds.