Miercuri, 12 Octombrie 2005 - 04:48 AM Aleg.RO: „Conducerea PSD nu este capabilă să formeze o echipă unită pentru că este unită de o bază nesănătoasă”

Publicat de: Florin Negruțiu

Gândul Ion Iliescu i-a atacat din nou dur pe liderii care împart șefia PSD, cărora le-a reproșat că, de când au preluat conducerea partidului, nu au fost în stare să acționeze unit și creează constant senzația că formațiunea social democrată este neguvernată.
Într-un interviu difuzat, ieri, de Radio Delta RFI, Ion Iliescu a constatat „cu tristețe” că noii șefi din Kiseleff au fost capabili să se coalizeze la Congres împotriva lui, dar nu sunt în stare să meargă împreună în continuare: „Au fost capabili să acționeze unit într-o acțiune îndreptată împotriva cui? Împotriva mea. Ceea ce m-a surprins ca mentalitate și ca manieră de acțiune. Iată, nu sunt capabili, de atâtea luni de zile, să formeze o echipă unită, ca să ducă la îndeplinire un mandat. Dar sigur, acestea sunt chestiuni care țin și de relațiile general umane, deși sunt oameni angajați, slujesc aceleași valori, pornesc de la un mandat comun. Iată că apar asemenea dificultăți de conlucrare. Probabil că asta reflectă și baza nesănătoasă a ceea ce i-a unit și probabil că aceasta și-a pus amprenta și asupra încrederii reciproce, când acțiunea unită la Congres se baza pe o acțiune incorectă față de omul față de care aveau anumite datorii morale”. Fostul președinte a mai spus că socotește „meschină” situația cu „manevra” de la Congres, care i-a pricinuit „o supărare profundă” și care l-a făcut să se gândească chiar să plece din PSD. Acum, Ion Iliescu își linge rănile, nu uită și nu iartă: „Sunt lucruri pe care nu le uit. Pe unele le iert, pe altele poate nu”. Noul președinte al PSD, Mircea Geoană, a spus, ieri, că nu dorește să comenteze noile declarații ale lui Ion Iliescu. Supărarea lui Ion Iliescu îl vizează însă mai puțin pe Mircea Geoană și mai mult pe Ioan Rus, Viorel Hrebenciuc și Miron Mitrea. De altfel, în ședința de luni a grupului senatorial al PSD, Ion Iliescu l-a atacat din nou pe Miron Mitrea, căruia i-a reproșat anumite considerații făcute în presă, întrebându-se retoric ce jocuri face secretarul general. Mitrea ar fi spus că, dacă Iliescu nu l-ar fi grațiat pe Miron Cozma, PSD ar fi fost acum la guvernare. Ca să se lămurească situația, Mitrea a venit de la Cameră la Senat special ca să vorbească cu Ion Iliescu și să-i spună că el n-a afirmat niciodată așa ceva.
Traian Băsescu, ca Dorinel Munteanu
Ion Iliescu s-a referit, în același interviu, și la succesorul său de la Cotroceni, Traian Băsescu. „Formula de președinte jucător este cam sportivă. Adică ar fi un fel de Dorinel Munteanu, care este și antrenor, și jucător într-o echipă”, a opinat Iliescu. El a adăugat că „nu prea ține chestia asta”, pentru că președintele ar trebui să fie „factor de dialog și de moderare” și „exemplu de climat destins și deschis”.


(478 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Florin Negruțiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

„Conducerea PSD nu este capabilă să formeze o echipă unită pentru că este unită de o bază nesănătoasă” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55447316169739 seconds.