Miercuri, 12 Octombrie 2005 - 04:46 AM Aleg.RO: Senatorul Ion Iliescu: Dupa manevra meschina de la congresul partidului, nu pot sa uit si nici sa iert PSD-ul!

Publicat de: Claudia Cristofan

gardianul Fostul sef al statului Ion Iliescu s-a gandit sa plece din PSD dupa congresul in care a pierdut alegerile pentru functia de presedinte in fata lui Mircea Geoana. El considera si acum ca actualii lideri PSD au procedat incorect. Argumentand relatia nu foarte stransa pe care o are acum cu social-democratii, Iliescu a declarat ca "A fost o surpriza total neplacuta pentru mine, cu manevra la care s-a apelat in congres, ca si cum periclitam pozitiile cuiva. Nu m-a interesat competitia pentru o functie executiva. Deci, mi s-a parut meschina actiunea care s-a desfasurat. Am avut o suparare profunda. Voiam chiar sa rup legaturile cu actuala conducere a partidului, poate chiar sa parasesc si partidul. Am renuntat la idee, dar fara indoiala am pastrat o relatie rezervata cu cei din conducerea care a rezultat din congres". Pe de alta parte, senatorul Iliescu critica partidul al carui fondator este pentru situatia dezechilibrata in care se afla. "Nu sunt capabili sa formeze o echipa unita, ca sa duca la indeplinire un mandat. Probabil ca asta reflecta si baza nesanatoasa a ceea ce i-a unit - actiunea incorecta fata de omul fata de care aveau datorii morale", a mai spus Iliescu. Vorbind despre viitorul rol in cadrul PSD, fostul presedinte a subliniat faptul ca: "Sunt lucruri pe care nu le uit. Pe unele le iert, pe altele poate nu".


Basescu centreaza si tot el da cu capul!

Apreciind activitatea lui Traian Basescu, din postura de fost sef de stat, Iliescu a lansat critici dure, conform Rador: "Formula de presedinte jucator este cam sportiva. Adica ar fi un fel de Dorinel Munteanu, care este si antrenor, si jucator intr-o echipa. Nu prea tine. Presedintele trebuie sa fie un factor de dialog si de moderare intre institutiile statului pe de o parte si partidele politice pe de alta parte, si cu societatea civila. Or, presedintele nostru nu-si indeplineste aceste functii sau le face de o maniera total nepotrivita, provocand permanent stari tensionate. El trebuie sa aiba forta sa-si mai infraneze temperamentul si sa-si indeplineasca asa cum trebuie aceste atributii.


(658 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Claudia Cristofan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Senatorul Ion Iliescu: Dupa manevra meschina de la congresul partidului, nu pot sa uit si nici sa iert PSD-ul! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53915214538574 seconds.