Marți, 11 Octombrie 2005 - 09:05 AM Aleg.RO: PSD cere Puterii să renunțe la limbajul dublu

Publicat de: ---

azi PSD consideră că, în următoarele două săptămâni, în Parlament, trebuie sistate orice discuții legate de Regulament, pentru a se pune în prim-plan legile integrării și pentru a finaliza pachetul de legi privind reforma administrației publice. Declarația a fost făcută de președintele PSD, Mircea Geaonă, după reuniunea de ieri a Biroului Permanent Național al partidului. Referindu-se la întâlnirea de la Poiana Brașov, pe tema administrației publice locale, Geoană a apreciat că aceasta a reprezentat un prim "pas realist" pe care actuala putere îl face de la preluarea guvernării, dar că social-democrații nu pot să nu sublinieze "dublul limbaj și logica ciuntită" folosită de președintele Traian Băsescu în privința schimbării președinților Consiliilor Județene față de schimbarea președinților Camerelor Parlamentului.
"Dacă președintele consideră că schimbarea președinților Consiliilor Județene ar fi toxică, pentru că se modifică regula jocului în timp ce jocul se desfășoară, atunci putem caracteriza încercarea disperată a actualei puteri de schimbare a președinților Camerelor ca fiind cancerigenă", a apreciat Geoană, arătând că nu înțelege de ce, pentru aceeași logică, se aplică două măsuri diferite.
În conferința de presă, Geoană a arătat că pachetul de legi privind reforma administrației publice reprezintă un subiect în care și opoziția dorește să joace un rol constructiv. Liderul PSD a subliniat rolul șefului Departamentului de administrație al PSD, Ioan Rus, în formularea observațiilor pe care social-democrații le au în privința reformei administrației publice.
Ioan Rus a fost numit și coordonatorul grupului de negociere cu actuala majoritate pe acest pachet de legi, din grup făcând parte și Liviu Dragnea, președintele CJ Teleorman, Constantin Nicolescu, președintele CJ Argeș, Emil Calotă, primarul municipiului Ploiești și Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași. "Pentru că dorim să fim siguri că pachetul privind reforma administrației va avea și sprijinul bugetar necesar și pentru ca în spatele deciziilor de la Poiana Brașov să nu se afle un gând ascuns cu privire la schimbarea regulilor jocului, cu privire la maniera de alocare a resurselor, am decis ca din grupul condus de Ioan Rus să facă parte și Mihai Tănăsescu", a mai spus Geoană.


(629 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

PSD cere Puterii să renunțe la limbajul dublu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64494609832764 seconds.