Luni, 10 Octombrie 2005 - 04:29 AM Aleg.RO: Descentralizare pentru integrare

Publicat de: ---

azi Președintele Traian Băsescu a afirmat, sâmbătă, la întâlnirea cu președinții de Consilii Județene și cu primari din țară, pe tema modificărilor la Legea administrației publice locale, că a venit momentul ca România să treacă la descentralizarea adevărată. "E momentul să ne hotărâm dacă vrem o administrație descentralizată sau rămâne la jumătatea drumului unde suntem acum. În opinia mea, a venit momentul să trecem la descentralizarea adevărată care să apropie adminsitrația locală de necesitățile omului" a declarat Băsescu, precizând că "niciodată un Guvern nu va avea ca prioritate conducerea unui oraș".
În opinia șefului statului, prefecții trebuie să devină funcționari publici în cel mai scurt timp posibil. Băsescu a criticat implicarea politicului în cadrul instituției Prefectului. "De ce să întârziem să facem prefectul, funcționar public neutru din punct de vedere politic? Prefectul nu are dreptul să mai fie cel care să interfereze cu deciziile Consiliului Local și să le modifice. Va trebui însă să le verifice strict legalitatea", a spus șeful statului la întâlnirea reprezentanților administrației publice locale din întreaga țară, desfășurată la Poiana Brașov.
De asemenea, Traian Băsescu s-a declarat împotriva schimbării președinților de Consilii Județene în timpul mandatului.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, la rândul său, că viitorul statut european al României depinde și de aplicarea reformei în administrație.
"Trebuie să asigurăm cadrul corespunzător pentru a putea absorbi fondurile structurale pe care UE le pune la dispoziția noastră. În perioada 2007-2009, avem la dispoziție 6 miliarde de euro. Nu ne putem permite să irosim aceste fonduri", a explicat Tăriceanu.
Potrivit declarațiilor ministrului Administrației și Internelor, Vasile Blaga, o întâlnire similară cu cea din Poiana Brașov va avea loc, în 21 octombrie, la Bistrița, după care proiectele privind administrația locală vor fi publicate pe site-ul Guvernului, pentru a li se putea aduce îmbunătățiri în termen de 30 de zile.


(654 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Descentralizare pentru integrare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54731106758118 seconds.