Sâmbătă, 08 Octombrie 2005 - 08:41 AM Aleg.RO: Clauza de confidențialitate, în pericol

Publicat de: Cornelia Drăghici

azi Deputații Lavinia Șandru, Aurelian Pavelescu și Cozmin Gușă au depus, la Camera Deputaților, două inițiative legislative referitoare la modificarea Legii petrolului și a Legii privind regimul concesiunii. Potrivit lui Aurelian Pavelescu unul dintre obiectivele inițiativelor legislative constă în interzicerea clauzelor de confidențialitate din acordurile petroliere, iar, în cazul în care există deja clauze, contractul că fie desecretizat.
"Clauzele confidențiale reprezintă o îngrădire a accesului la modalitatea în care au fost concesionate bunurile publice, interdicția fiind pe deplin justificată. Pe de altă parte, confidențialitatea poate paraliza acțiunile în justiție, în situația în care clauzele ar prejudicia statul sau cetățenii în orice mod", a spus Pavelescu.
O altă modificare se referă la dreptul de preemțiune al statului la achiziționarea petrolului din partea ce îi revine concesionarului, care este, în opinia lui Aurelian Pavelescu, o problemă de siguranță națională.
Inițiatorii mai doresc ca utilizarea forței de muncă autohtone, cu calificarea corespunzătoare, și a echipamentelor și materialelor produse în România în condiții de competitivitate să reprezinte condiții de natură să încurajeze învățământul românesc în domeniu și producția autohtonă, în contextul în care școala românească și industria de echipamente petroliere sunt recunoscute pe plan mondial.


(527 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la Cornelia Drăghici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Clauza de confidențialitate, în pericol | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70497107505798 seconds.