Miercuri, 05 Octombrie 2005 - 07:00 AM Aleg.RO: PSD a vrut circ la Golden Blitz

Publicat de: R.A.

ziua Conducerea PSD s-a pregatit minutios toata ziua de ieri pentru o actiune pe care in final a contramandat-o. Mai mult ca niciodata, principalul partid de opozitie s-a comportat ca o formatiune dezlanata, care una spune si alta face, demonstrand in final ca PSD functioneaza dupa ureche. Concret, planul pesedistilor viza o deplasare, la ora 19.00, la restaurantul Golden Blitz, unde mai marii PSD vroiau sa dezbata exact problemele puse in discutie la Cotroceni de presedintele Traian Basescu cu unele dintre partidele politice. Nici ora si nici localul nu au fost alese intamplator. Golden Blitz este restaurantul preferat al sefului statului, iar la ora 19.00 urmau sa intre in Palat, la consultarile cu presedintele, reprezentantii Partidului Conservator. Mai marii PSD au privit insa diferit actiunea pusa la cale chiar de ei, dar nici unul nu si-a asumat cu glas tare paternitatea ideii de a se duce la Golden Blitz. Mai mult chiar, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a negat intr-o conferinta de presa ca ar fi existat un astfel de plan, iar alti pesedisti au raspuns dezinvolt ziaristilor: "A fost doar o gluma!".


Geoana incantat de idee
In jurul pranzului presa acreditata pe PSD a primit, fie dinspre Senat, fie dinspre Camera Deputatilor, informatia ca pesedistii se vor strange mai pe seara la Golden Blitz. La Senat, discutia pe aceasta tema a pornit intre presedintele PSD Mircea Geoana, vicepresedintele Mihai Tanasescu si senatorul George Maior. Intr-o prima faza, Geoana a imbratisat propunerea, a considerat-o geniala si a transmis-o mai departe presedintelui executiv Adrian Nastase si secretarului general al partidului Miron Mitrea. Ulterior insa, dupa mai multe consultari cu colegii de partid, care l-au avertizat ca refuzul PSD de a participa la consultarile de la Cotroceni ar putea pica in derizoriu daca se va merge la Golden Blitz, presedintele PSD s-a razgandit. Miron Mitrea si Adrian Nastase erau insa prea incantati de idee si nu au vrut in ruptul capului sa anuleze rezervarile facute deja la restaurantul amintit.


Presiunile lui Hrebenciuc
Potrivit unor surse din PSD, ultimul cuvant de spus l-a avut insa deputatul Viorel Hrebenciuc, care a facut presiuni asupra celor trei sa contramandeze intalnirea. Desi fara o functie importanta in partid, Hrebenciuc continua sa exercite o influenta foarte mare in partid, dat fiind si rezultatul final al zilei de ieri. "Va spun ca partidul nu participa la asa ceva (...) Intrebati-i pe colegii mei daca au existat intentii din partea lor", a afirmat Diaconescu, solicitat sa spuna daca a existat macar o astfel de intentie. Daca pentru toti a fost cat se poate de clar cine a pus capat "consultarilor de la Golden Blitz", pentru cei mai multi lideri ai partidului era un mister cine le-a pus la cale. Drept urmare, taberele din PSD nu mai erau preocupate spre seara sa se deplaseze la restaurantul preferat al lui Traian Basescu, ci sa arunce paternitatea ideii in ograda gruparii adverse din partid.


(559 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la R.A.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

PSD a vrut circ la Golden Blitz | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55795192718506 seconds.