Marți, 04 Octombrie 2005 - 06:53 AM Aleg.RO: Mai mult de jumatate din parlamentari se afla la primul mandat

Publicat de: Eliza Olteanu

Averea Senatorul PNL Paul Pacuraru a dat ieri publicitatii o statistica menita sa demonstreze ca mai mult de jumatate din parlamentarii care au castigat un mandat sunt la prima prezenta in Legislativ. Cu alte cuvinte, Pacuraru, care este de formatie sociolog, vrea sa demonstreze ca s-a innoit clasa politica in mandatul 2004-2008.

Pacuraru a declarat ieri ca informatiile oficiale de la Parlament arata ca PNL si PD s-au aratat cele mai deschise in ceea ce priveste aducerea de noi parlamentari, odata cu scrutinul de anul trecut.

De altfel, una dintre promisiunile pe care le-a anuntat cu mult inaintea campaniei electorale de anul trecut, Traian Basescu, si apoi Alianta DA, a fost ca tinerii vor avea prioritate la mentionarea pe listele parlamentare, pe locurile eligibile.

In ceea ce priveste mandatele multiple, cu alte cuvinte la capitolul experimentatilor, situatia este destul de buna si aici, intrucat peste 50% din acestea apartin unor parlamentari aflati la primul mandat, in timp ce politicienii aflati la al doilea, al treilea sau al patrulea mandat sunt din ce in ce mai putini.


Partidele din Alianta au fost cele mai deschise parlamentarilor aflati la primul mandat


Partidele care au cei mai multi parlamentari cu mai multe mandate, deci oarecum mai reticente in a promova oameni noi, sunt atat la Camera, cat si la Senat, in ordine UDMR, PRM si PSD.

Printre „veteranii“ Parlamentului se numara Radu Berceanu, Marko Bela, Ion Solcanu, Doru Ioan Taracila, Adrian Nastase, Bogdan Niculescu Duvaz sau Adrian Severin, toti acestia avand la activ nu mai putin de cinci mandate. Pacuraru sustine insa ca alaturi de inlocuirea propriu zisa, importanta este si calitatea celor inlocuiti, care trebuie sa fie superioara.


(501 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Eliza Olteanu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Mai mult de jumatate din parlamentari se afla la primul mandat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61994004249573 seconds.