Marți, 04 Octombrie 2005 - 06:51 AM Aleg.RO: PNL si PD strang cu usa Partidul Conservator

Publicat de: Cristina Faighel

Averea Aliatii isi tin micutii parteneri de Coalitie in sah, aratandu-le pisica alegerilor anticipate. Pe fondul ultimelor sincope aparute la Consiliul Judetean Galati, PNL si PD au readus, voalat, in discutie posibilitatea declansarii scrutinului inainte de termen. „Alianta considera subiectul alegerilor anticipate incheiat, dar, in acelasi timp, in situatia in care apar cazuri deosebite, Alianta isi rezerva dreptul de a lua anumite masuri“, a declarat purtatorul de cuvant al Aliantei, Eugen Nicolaescu. Declaratiile sale, intarite de presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, au fost facute la sfarsitul unui CNC in care a fost amplu dezbatuta criza de la Galati, unde PD a pierdut un post de vicepresedinte al CJ, iar cei care au tradat sunt reprezentantii Partidului Conservator. „Alianta are un angajament alaturi de cei doi parteneri PC si UDMR si speram ca etapele angajamentului sa se indeplineasca la termen. Daca nu, Alianta si va rog sa retineti nuanta, Alianta isi rezerva dreptul de a avea un punct de vedere public“, a declarat Adriean Videanu. Intrebat daca aceasta pozitie publica a Aliantei poate insemna si alegeri anticipate, liderul democrat a raspuns sec: „Poate fi“. El a mai spus ca aliatii si-au fixat un nou orizont de timp in ceea ce priveste termenul la care vor fi schimbati presedintii celor doua Camere, undeva la sfarsitul lunii octombrie, fara a stabili insa un termen propriu-zis.

Surse din Alianta sustin ca democratul Radu Berceanu ar fi avertizat ca nu ar trebui eliminat definitiv subiectul alegerilor anticipate, intrucat nu ar mai exista nici o presiune asupra PSD si PC. La CNC-ul de maine, aliatii le vor cere conservatorilor sa fie repetat votul din cadrul Consiliului Judetean Galati. Potrivit unor surse informale, PNL si PD ar fi decise ca, daca mai apar vreodata sincope de acest gen, sa ceara PC-ului sa-si retraga membrii din structurile locale si centrale. Liberalii si democratii se plaseaza pe pozitii diferite, acestia din urma fiind mai radicali. Daca reprezentantii PNL sunt de parere ca oamenii PC-ul ar trebui exclusi de la nivelul serviciilor deconcentrate, cei ai PD-ului au avansat ideea ca oamenii conservatorilor ar trebui exclusi de la guvernare.

Serviciile deconcentrate baga dihonia in democrati

Sedinta de ieri a CNC-ului a inceput cu un conflict de proportii intre secretarul executiv al PD, Vasile Blaga si vicepresedintele Cezar Preda. Cei doi au avut o discutie foarte aprinsa care a pornit, potrivit unor surse din partid, de la serviciile deconcentrate. Se pare ca Preda i-ar fi reprosat ministrului Blaga ca nu a fost consultat cand a fost intocmita lista cu oamenii care vor fi numiti in fruntea serviciilor deconcentrate.

Vasile Blaga a prezentat ieri CNC-ului si Biroului Permanent al PD pachetul de legi privind administratia publica. Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu a precizat insa ca Blaga nu este de acord cu asumarea raspunderii guvernamentale pe acest pachet legislativ.


(494 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Cristina Faighel


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

PNL si PD strang cu usa Partidul Conservator | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60199403762817 seconds.