Marți, 04 Octombrie 2005 - 06:36 AM Aleg.RO: Conservatorii raspund acuzelor liberalo-democrate: La Galati, PNL si PD nu si-au votat Alianta!

Publicat de: A.M.

gardianul Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al Partidului Conservator (PC), a declarat, ieri, ca partidul pe care il reprezinta va incerca sa ia masuri impotriva consilierilor sai care nu au dat credit Aliantei (votul a fost secret-n.r), "desi este greu pentru ca ei vor spune ca au votat impotriva PSD". Ciuca a atras atentia ca "nu toti reprezentantii PNL-PD au votat cu Alianta". Reprezentantii D.A. au stabilit, ieri, sa ceara liderilor PC, in urmatoarea sedinta a conducerii Coalitiei, sanctionarea conservatorilor galateni care au votat in favoarea PSD in Consiliul Judetean(CJ) Galati, informeaza Mediafax. "La Galati s-a inregistrat o grava defectiune din partea colegilor conservatori, la votul pentru functia de vicepresedinte al Consiliului. Acest subiect se va discuta la CNC-ul Coalitiei si sunt convins ca se va gasi o solutie rapida si corecta, pentru a se arata ca aceste manifestari sunt doar accidente", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu. La randul lui, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a precizat ca, in sedinta de maine a conducerii Coalitiei, liberalii si democratii vor cere conducerii PC sa-i sanctioneze pe conservatorii galateni care nu au respectat protocolul Coalitiei. Surse din interiorul Coalitiei sustin ca Alianta va cere conservatorilor sa revina asupra votului pe care l-au dat in CJ Galati. PSD a reusit sa-si impuna un vicepresedinte in conducerea Consiliului, ocupand astfel postul lasat vacant in urma numirii lui Mircea Toader (PD) intr-o functie de secretar de stat, desi partidul condus de Mircea Geoana detine doar o treime din numarul consilierilor judeteni. Pentru locul ramas vacant prin plecarea lui Toader au candidat doi consilieri, unul de la PD si unul de la PSD. In final, rezultatul votului a dat castig de cauza social-democratului.


Anticipatele, o «problema incheiata»

De asemenea, Alianta a stabilit ca alegerile anticipate reprezinta o problema incheiata, dar daca vor aparea cazuri deosebite, isi vor rezerva dreptul de a decide cele mai potrivite masuri, a precizat Nicolaescu.

Surse din conducerea Coalitiei sustin ca senatorul PD Radu Berceanu a apreciat ca nu ar fi oportun sa se anunte public ca subiectul anticipatelor este incheiat, pe motiv ca in acest fel ar disparea presiunea care persista asupra PSD si PC. La randul lui, Ciuca a spus ca alegerile inainte de termen nu trebuie sa fie un factor de presiune politica. Totodata, liderii PNL-PD au discutat despre pachetul de masuri privind reforma administratiei.

Vasile Blaga, ministrul administratiei si internelor, a prezentat in cadrul intrunirii schita si liniile directoare ale reformei administratiei publice locale. Potrivit unor surse din Alianta, legile administratiei vor fi adoptate cel mai probabil prin asumarea raspunderii Guvernului. (B. Apostolescu)


Adriean Videanu: PD nu exclude anticipatele daca Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu nu vor fi schimbati in octombrie

Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca Alianta isi rezerva dreptul de a avea un punct de vedere public, care poate fi legat si de anticipate, in cazul in care Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu nu vor fi schimbati pana la sfarsitul acestei luni. "Alianta are in coalitie un angajament, alaturi de UDMR si PC. Speram ca etapele acestui angajament sa se indeplineasca la termen. Daca nu se indeplinesc aceste etape, Alianta isi rezerva dreptul de a avea un punct de vedere pe care-l va face public la momentul oportuna, a mentionat Videanu, adaugand ca respectivul punct de vedere poate fi legat de alegerile anticipate. Liderul PD a explicat ca neindeplinirea la 15 septembrie a obiectivelor din protocolul coalitiei, respectiv schimbarea presedintilor celor doua Camere, este cauzata de procedurile parlamentare invocate de Nastase si Vacaroiu. "Am stabilit un orizont de timp, fara sa ne dam un nou termen. Acest orizont de timp pentru schimbarea celor doi presedinti de Camere este la sfarsitul lunii octombrie. Daca nu se va realiza, Alianta isi rezerva dreptul de a avea un punct de vedere public, dar noi speram ca in aceasta saptamana sa fie adoptate articolele din noile Regulamente privind schimbarea lui Nastase si Vacaroiu", a completat Videanu. El a spus ca reprezentatii Aliantei isi doresc ca, alaturi de ei, in procesul de schimbare a celor doi presedinti ai Camerelor, sa vina si UDMR si PC. Videanu a lasat sa se inteleaga ca liberalii si democratii sunt nemultumiti de modul in care se comporta parlamentarii UDMR si PC, la dezbaterile privind noile Regulamente.


(753 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la A.M.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Conservatorii raspund acuzelor liberalo-democrate: La Galati, PNL si PD nu si-au votat Alianta! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.