Luni, 03 Octombrie 2005 - 05:11 AM Aleg.RO: Tariceanu si Flutur pledeaza pentru intarirea Aliantei

Publicat de: C.F.

Averea Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, le-a cerut liberalilor sa renunte la animozitatile cu membrii PD si sa gaseasca o cale de intelegere cu colegii de Alianta. "Atata vreme cat alianta dintre PNL si PD functioneaza, vom avea un mandat de succes. Ne vom putea prezenta in fata alegatorilor, la sfarsit de mandat, onorabil. E adevarat, sunt unele semne de intrebare, printre care si acela daca Alianta D.A. va rezista. Sunt unele stangacii facute, pe care trebuie sa ni le asumam", a afirmat Tariceanu.


Pe de alta parte, primul-ministru a sustinut ca nici un lider PNL nu se va lasa impresionat de "avansurile" facute de PSD. "Ne-am angajat sa facem niste lucruri, vrem sa facem si mai mult, daca se poate. In aceste conditii, nici un lider PNL nu se va lasa sedus de avansurile facute de PSD. Credem ca tara are nevoie de proiectele Aliantei. PSD este intr-o situatie dificila si lucreaza sa distruga temelia Aliantei. Nimeni din conducerea centrala a PNL si nici din teritoriu nu va fi dispus sa dea crezare unor asemenea avansuri, facute de PSD. Cred ca suntem destul de inteligenti sa ne dam seama ca e important ca Alianta PNL-PD sa functioneze. Nu ne intereseaza oferta PSD", a adaugat Calin Popescu Tariceanu.

Si vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur cauta solutii la conflictele dintre PNL si PD. Prin urmare, ministrul Agriculturii propune organizarea unor intalniri regulate in cadrul consiliilor locale si judetene ale Aliantei. El a spus ca neintelegerile apar din cauza gradului prea mare de transparenta, care da posibilitatea rastalmacirii oricarei pareri contradictorii.

"Este de preferat aceasta transparenta fata de linistea PSD, cu care ne-a obisnuit patru ani, si care a nascut monstri, materializati prin stenogramele care aratau ce se discuta in buncarele PSD-iste", a adaugat Flutur. Si pentru ca tot se afla la capitolul solutiilor impotriva neintelegerilor, vicepresedintele PNL a infirmat existenta unei competitii intre cele doua partide aflate la guvernare.

"Noi mergem pe programe politice. Unde apar probleme punctuale si neintelegeri, ne deplasam de la centru, atat de la PNL, cat si de la PD, pentru mediere si pentru a disciplina situatia. Unde se sare calul, actionam si altfel", a avertizat Gheorghe Flutur. Pe de alta parte, el le-a cerut alesilor local, membri ai PNL sa isi respecte promisiunile pe care le-au facut electoratului.


(485 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la C.F.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Tariceanu si Flutur pledeaza pentru intarirea Aliantei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66665506362915 seconds.