Luni, 03 Octombrie 2005 - 05:10 AM Aleg.RO: PSD se ascunde in spatele socialistilor europeni

Publicat de: C.F.

Averea Vaicarerile pesedistilor la forurile internationale, privind intentia Puterii de a schimba presedintii celor doua Camere, ar putea da rezultat. Deputatul Adrian Severin, observator din partea Partidului Social Democrat in Parlamentul European (PE), a anuntat ca exista posibilitatea ca socialistii europeni sa-si schimbe atitudinea referitor la sustinerea integrarii Romaniei la 1 ianuarie 2007. "Liderii socialisti de la Uniunea Europeana au adus aminte, inclusiv ministrului Integrarii Anca Boagiu, ca grupul care a sustinut cel mai puternic accelerarea procesului de integrare a fost cel socialist. Daca aceasta politica de hartuiala a social-democratilor va continua, grupul socialist din PE va lua in considerare schimbarea pozitiei sale fata de intrarea Romaniei la 1 ianuarie 2007, ceea ce este foarte rau pentru noi", a spus Adrian Severin.

Deputatul social-democrat a criticat declaratiile lui Traian Basescu potrivit carora PSD incearca sa impiedice dreptul Romaniei de a fi membru in UE.

"Maniera in care Traian Basescu pune problema este foarte interesanta. Un asemenea drept nu exista, este o formula populista si nationalista, o formula prin care din nou se incearca excitarea sentimentului national.

Deocamdata, Romania are obligatii, nu drepturi, obligatia de a-si indeplini angajamentele luate in baza carora s-a incheiat Tratatul de aderare la UE", a spus Severin.

De altfel, el l-a atatcat pe seful statului reprosandu-i ca prin calitatea lui de "presedinte-jucator" nu face altceva decat sa incalce Constitutia, iar prin urmare o tara al carei presedinte incalca Constitutia nu poate fi apreciata ca membra UE.

"Toate erorile pe care le face guvernarea sunt acelea care se contabilizeaza si daca aceste erori vor impiedica intrarea Romaniei in UE in mod efectiv la 1 ianuarie 2007 aceasta nu este in nici un caz vina PSD", a afirmat Adrian Severin.

Declaratiile sefului statului privind ofensiva PSD la forurile europene nu au fost insa singulare. La randul lor euro-observatorii democrati au avertizat asupra faptului ca lideri ai Parlamentului European au spus ca exista semnale ca in Romania este instabilitate politica si ca aceste semnale ar fi venit dinspre grupul socialistilor europeni.


(504 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la C.F.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

PSD se ascunde in spatele socialistilor europeni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61976194381714 seconds.