Duminică, 02 Octombrie 2005 - 10:00 PM Aleg.RO: Nastase: Basescu este un Mussolini care minte si arunca cu galeti de laturi asup

Publicat de: Lacramioara Rosculet

gardianul Colegii "baietilor din Primaverii" sar la gatul lui Basescu. "Daca ar fi sa-l compar cu cineva, ar fi poate cu Mussolini. Aceeasi educatie, aceeasi fanfaronada, doar uniforma cu multe fireturi ii lipseste". Asa il vede presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, pe seful statului, Traian Basescu. Liderul PSD a aruncat ieri cu sageti otravite impotriva lui Basescu, intr-un interviu acordat Rompres, ca replica la jignirile pe care presedintele le-a adus la adresa conducerii social-democrate. Razboiul total dintre PSD si seful statului ajunge astfel la cotele cele mai inalte. Ura presedintelui fata de PSD este vazuta de conducerea acestui partid drept una totalitara. "Traian Basescu vrea probabil un tarc, un lagar, pe care sa-l numeasca "Opozitie" si in care sa bage PSD-ul, adica vreo 600.000 de membri plus, eventual, cei 4 milioane si ceva de cetateni care ne-au votat. Sa ne punem in piept cate o insigna galbena, sa nu mai avem drepturi civile si, eventual, ca o solutie finala, PSD-ul sa dispara dintr-o Romanie purificata si portocalie", a atacat ieri Adrian Nastase. El ii reproseaza lui Basescu faptul ca "incalca in mod flagrant Constitutia", intrucat nu se manifesta ca un arbitru pe scena politica, ci isi exprima public opinii partizane si vrea sa impuna la Cotroceni principiile totalitariste. "Vrea sa impuna principiul: cine ajunge la putere ii "rade" pe ceilalti! Un principiu care este esenta totalitarismului", a explicat Nastase.


Minciunile si galeata de laturi

Pe langa a fi totalitar, Traian Basescu este si mincinos, in opinia liderului PSD. Pentru ca a acuzat PSD ca face lobby in sanul institutiilor europene impotriva integrarii Romaniei la 1 ianurie 2007, Basescu este un Pinocchio pentru social-democrati. "E o declaratie compusa dintr-o minciuna sfruntata si o galeata de laturi. Minciuna sfruntata este ca PSD-ul nu doreste integrarea Romaniei. Dar culmea impertinentei lui Traian Basescu o constituie galeata de laturi pe care o arunca asupra PSD-ului", a rabufnit Nastase. El a recunoscut ca PSD i-a informat pe oficialii europeni de campania de epurare politica la care sunt supusi social-democratii, dar crede ca Basescu isi pastreaza linia politica de a minti pe toate fronturile atunci cand este vorba de PSD. "Traian Basescu vine, acum, in fata presei si infatiseaza o conspiratie tenebroasa, in care PSD desfasoara o teribila campanie, ca sa-l citez exact, impotriva Romaniei. Impotriva carei Romanii? Adica, spune Traian Basescu, Romania e una si PSD-ul e altceva! Mai precis, Romania ar fi compusa din Traian Basescu, Emil Boc, Monica Macovei, Anca Boagiu si inca vreo cateva sute de persoane care il sprijina neconditionat", a acuzat Nastase. El a negat faptul ca lideri ai PSD ar fi purtat discutii cu oficiali europeni impotriva intereselor nationale de integrare. "Documentele noastre au fost scrisori deschise, publice, care aratau actiuni abuzive si neconstitutionale. Oricum in UE trebuie sa intre Romania tuturor, nu Romania personala a lui Traian Basescu", spune Nastase. El il someaza pe Basescu sa afime public ca PSD nu are voie sa reclame la Bruxelles abuzurile la care sunt supusi pesedistii.


Politica de cumetrie in varianta Basescu

Potrivit lui Nastase, atitudinea razboinica a presedintelui se datoreaza faptului ca Basescu doreste sa isi impuna apropiatii in functii cheie ale institutiilor publice de tipul Parchetului General sau serviciile de informatii. "Mult trambitata "iesire din minciuna" este de fapt intrarea in talharie, pe ideea ca "piratul neprins e marinar cinstit", a precizat Nastase.


PSD nu merge, maine, la intalnirea cu Basescu

PSD nu va participa maine la consultarile pe care presedintele Traian Basescu le va avea cu partidele parlamentare.

Social-democratii protesteaza astfel fata de insultele pe care seful statului le-a adus la adresa lor zilele trecute. Mai-marii partidului nici nu vor sa auda de intalnirea cu Basescu, desi au acceptat-o cu o saptamana in urma. Atunci, seful statului a amanat consultarile din cauza inundatiilor.

Astfel, cel mai probabil, Basescu va avea consultari doar cu PD, PC si UDMR, PRM anuntand ca nu merge la Cotroceni, iar liberalii fiind singurii care au purtat discutii cu presedintele.


(642 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Lacramioara Rosculet


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Nastase: Basescu este un Mussolini care minte si arunca cu galeti de laturi asup | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54295897483826 seconds.