Vineri, 30 Septembrie 2005 - 10:00 PM Aleg.RO: Iubirile trec, susținerea rămâne

Publicat de: ---

azi Chiar dacă nu îl prea mai iubesc pe președintele Traian Băsescu, mulți dintre liberali se jură că îl susțin. Alții, însă, nu-i trec cu vederea afirmațiile "slobode" sau cele nejustificate, adresate în special premierului Tăriceanu. Agenția AM PRESS a solicitat câteva opinii privind măsura în care liberalii "îl mai au la suflet" pe președinte. Senatorul Radu Câmpeanu nu neagă că liberalii au unele reproșuri de făcut la adresa șefului statului. "Nu s-a discutat, în interiorul PNL, despre anumite reproșuri la adresa președintelui Traian Băsescu. Dar aceste reproșuri există de ceva timp, de când șeful statului critică public, fără nici un fel de justificare, acțiunile Guvernului și ale premierului Călin Popescu Tăriceanu. Acest lucru a fost perceput de oameni ca o încălcare a drepturilor constituționale și a propriilor atribuții. Există aceste critici, în mod general, în rândul populației. Probabil, președintele este prost sfătuit sau nu vrea să asculte nici un fel de sfat", a declarat Radu Câmpleanu.
Senatorul Nicolae Vlad Popa este, din punct de vedere personal, un susținător al lui Băsescu. "Sunt unul dintre cei care l-a sprijinit în campanie pe președintele Băsescu și continuu să-l sprijin. Nu am dat nici un pas înapoi de la politica prezidențială și de la programul Alianței. Consider că trebuie să existe mai mult decât o bună colaborare, o activitate comună între cei direct implicați în respectarea promisiunilor pe care le-am făcut în campanie, atât din partea Președinției, cât și a Guvernului. Nu știu ce au colegii mei să-i reproșeze președintelui, personal, continuu să-l susțin", a spus Popa.
La rândul său, Norica Nicolai crede că președintele își face jocurile așa cum vrea el. "Președintele Traian Băsescu a înțeles să fie un președinte-jucător și își face jocul așa cum consideră dumnealui. Oricum, personal nu am ce să-i reproșez".
Deputatul Titu Gheorghioff nu are de făcut reproșuri, dar face trimitere la perioada în care s-a format președintele Băsescu. "Eu, personal, nu am absolut nimic să-i reproșez. Fiecare om are propriul mod de a se exprima, propria personalitate. Perioada în care s-a format își lasă amprenta pe fiecare om. Problema este de a ne înțelege reciproc", susține Gheorghioff.
Deputatul Relu Fenechiu crede că șeful statului e cam slobod la gură și, de aceea, vorbele sale ar trebui luate ca atare. "Este foarte greu să-i reproșezi ceva președintelui, mai ales atunci când nu cunoști discuțiile pe care le are cu liderii partidului. În orice caz, cred că, uneori, a greșit făcând afirmații puțin slobode, ca să nu le spunem altfel. Oricum, cineva a spus - și eu cred acest lucru - că pe șeful statului trebuie să-l iei așa cum este, să nu încerci să-i răstălmăcești vorbele. Este un tip spontan, care spune ce gândește, dar nu trebuie să căutăm în spatele cuvintelor sale o încărcătură extrem de profundă", consideră Fenechiu.


(615 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Iubirile trec, susținerea rămâne | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52789998054504 seconds.