Vineri, 30 Septembrie 2005 - 04:49 AM Aleg.RO: Capul lui Nastase sau anticipate

Publicat de: ---

ziua Alegerile anticipate reprezinta unica solutie in conditiile in care parlamentarii Coalitiei majoritare nu vor reusi sa-l schimbe din functie pe presedintele Camerei Deputatilor, pesedistul Adrian Nastase, a declarat ieri deputatul liberal Cornel Stirbet. El a aratat ca acest punct de vedere nu este doar unul personal deoarece solutia alegerilor anticipate este imbratisata si de alti liberali. Stirbet a adaugat ca pozitia PNL in privinta alegerilor anticipate nu s-a schimbat. El a precizat, insa, ca, daca schimbarea lui Nastase din functie nu va reusi, va propune conducerii PNL solutia alegerilor anticipate.

La randul sau, liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, a precizat ca nu exista decat trei solutii pentru ca viata politica sa revina la normalitate: fie majoritatea sa reuseasca sa-si impuna vointa, adica modificarea Regulamentului Camerei si schimbarea din functie a presedintelui acesteia; fie declansarea de alegeri anticipate; fie formarea unui guvern al minoritatii, iar Adrian Nastase sa aiba "dilema" alegerii intre functia de prim-ministru si cea de presedinte al Camerei Deputatilor. Totodata, Antonescu a mentionat ca PNL nu regreta decizia renuntarii la declansarea alegerilor anticipate in urma cu cateva luni, deoarece acea hotarare a fost luata din cauza unor motive reale. El a mai atras atentia ca sedintele Camerei Deputatilor in care se dezbate Regulamentul sunt prezidate fie de Adrian Nastase, fie de vicepresedintii Miron Mitrea (PSD) sau Lucian Bolcas (PRM). Antonescu a precizat ca, potrivit actualului Regulament, atunci cand nu prezideaza sedintele Camerei, presedintele acestui for legislativ desemneaza "prin alternanta" un presedinte de sedinta din cei patru vicepresedinti ai Camerei. Liderul deputatilor PNL a reclamat faptul ca alternanta are loc doar intre Mitrea si Bolcas, sedintele Camerei de pana acum in care s-a discutat Regulamentul nefiind niciodata prezidate de vicepresedintii Dan Radu Rusanu (PNL) sau Daniela Popa (PC). De asemenea, Antonescu a reclamat si faptul ca grupurile PSD si PRM solicita foarte des pauze de consultari.

Liberalul Gabriel Zamfir a declarat ca "Adrian Nastase gireaza lipsa de bun simt si mitocania", deoarece permite tergiversarea la nesfarsit a dezbaterilor la Regulament. (R.G.)


Basescu: Da-i, Doamne, mintea romanului cea de pe urma!
"Putini ma iubesc, dar multi ma sustin", a afirmat ieri presedintele Traian Basescu, la intoarcerea din vizita oficiala la Ankara, in replica la afirmatiile liderului PNL Bucuresti Ludovic Orban, conform carora liberalii nu-l mai iubesc, dar il sustin. "Daca presedintele vrea sa mai fie sustinut de PNL, trebuie sa-si modifice comportamentul fata de acest partid", a declara Orban, miercuri, la o dezbatere organizata de Fundatia "Horia Rusu". Referindu-se la faptul ca deputatul PNL Cornel Stirbet si liderul grupului liberal din Camera Deputatilor Crin Antonescu au spus ca alegerile anticipate reprezinta o solutie, in cazul in care Coalitia nu va reusi sa-l schimbe pe Adrian Nastase de la sefia Camerei, Basescu a spus: "Da-i, doamne, mintea romanului cea de pe urma!". "Fiecare poate sa creada ce vrea. Eu tocmai ce am venit din Turcia. Sa faca ce vor", a mai spus presedintele, care la inceputul declaratiei sale marturisea ca tocmai s-a intors "dintr-o vizita in Statele Unite". (A.H.)


(935 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Capul lui Nastase sau anticipate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53026080131531 seconds.