Vineri, 30 Septembrie 2005 - 04:45 AM Aleg.RO: Revocarea aduce si insultele in Parlament

Publicat de: Clement Sava

Averea Dezbaterea deputatilor pe regulament a devenit ieri disputa in jurul declaratiei liberalului Gabriel Zamfir, care a acuzat PSD ca trage de timp prin pauze pentru presupuse dezbateri. "Electoratul ne-a trimis sa va dispretuim; sunteti demni de dispret. Electoratul ne-a trimis sa votam legi, nu sa tragem de timp. Nu va pot respecta", a declarat Zamfir de la tribuna Camerei". Imediat, acest discurs a fost interpretat de PSD ca un afront major adus institutiei parlamentare.


Ioan Ghise le spune, de vreo doua saptamani, pesedistilor "Jos comunismul!".Liderul grupului PSD, Viorel Hrebenciuc, a anuntat in consecinta ca grupul sau paraseste lucrarile pana cand liberalul isi va cere scuze.

La doar cateva minute, alta insulta. De aceasta data, exprimata in cuvinte ireverentioase, explicite, din partea lui Dan Iosif (PSD) catre Ioan Ghise (PNL). Liberalul si-a facut un obicei de vreo doua saptamani - atunci cand PSD trage de timp sau paraseste lucrarile, fostul primar de Brasov le striga "Jos comunismul". Ieri, insa, Iosif i-a spus nici mai mult nici mai putin ca-l trimite la origini sangvine si a adaugat "Uita-te la tine mai intai, nu ti-ai tras si tu Nissan si vila".

Bogdan Niculescu Duvaz a venit imediat la presa ca sa comunice ca PSD nu crede ca "sub cupola Parlamentului ideea dispertuirii insitutiei, fie si a Opozitiei, poate sa aiba loc". Pe hol, Gabriel Zamfir, care nu se astepta ca discursul sau sa devina un alt prilej de a trage de timp, a spus ca doreste sa propuna colegilor sai sa doneze salariile pentru ca sa protesteze macar in acest fel fata de tragerea de timp din Camera.

"Adrian Nastase gireaza lipsa de bun simt si mitocania", a spus Zamfir. Nici PSD nu s-a lasat mai prejos si a aruncat acuze asupra puterii intr-o conferinta de presa desfasurata aproape in paralel cu cea a liberalilor. Adrian Nastase, la randul sau, a anuntat misterios la iesirea de la sedinta Biroului Permanent care trebuia sa rezolve criza ca "greva parlamentara poate sa inceapa si mai devreme". La revenirea deputatilor in sala, Crin Antonescu a incercat sa impace opozitia, fara insa sa-si puna cenusa in cap asa cum astepta PSD. A facut-o in final - "Va rog sa primiti scuzele mele toti cei care sunteti cinstiti, demni si vreti sa faceti treaba in acest Parlament". Lucrarile s-au reluat, dar numai pentru cateva minute. S-a sunat de incheierea programului. Regulamentul, asadar, nu a inaintat, dar nici Dan Iosif nu si-a cerut scuze.

Senatorii au ajuns la dezbaterea despre presedinte

Senatorii au votat ieri sapte articole din Regulamentul Senatului, dezbaterile pe marginea acestuia, oprindu-se la articolul 23, cel care se refera, alaturi de urmatorul articol la presedintele Senatului. Senatorii vor relua discutiile, cel mai probabil luni, intrucat Biroul Permanent le-a permis senatorilor sa mearga azi in teritoriu. Discutiile, se anunta deja foarte disputate, intrucat Alianta ajunge dupa doua saptamani de tergiversari sa discute articolele care ii vor permite sa-l inlocuiasca pe Nicolae Vacaroiu. Nicolae Vacaroiu a incercat ieri sa sperie Alianta, amenintand ca va cere listelele nominale de la comisii pentru a vedea cum a fost votat fiecare amendament in parte. Vacaroiu a facut aceasta declaratie, observand ca membrii din Alianta ai comisiei de modificare a Regulamentului aveau opinii diferite.Anterior senatorii au discutat o ora despre atributiile liderilor de grupuri sau despre facilitatile acordate grupurilor. (E.O.)


(892 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Clement Sava


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Revocarea aduce si insultele in Parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59203290939331 seconds.