Joi, 29 Septembrie 2005 - 10:00 PM Aleg.RO: Deputatii au cedat nervos

Publicat de: Lucian Gheorghiu

Cotidianul „Stiti cit costa electoratul o ora de pauza? Un miliard de lei“, a contabilizat, ieri, democratul Cristian Radulescu tragerile de timp ale opozitiei in dezbaterile din Camera Deputatilor. Exasperarea generala a provocat in final un conflict verbal fara precedent. Aaa cum era de asteptat, dezbaterile de ieri la Regulamentul Camerei au inaintat in pas de melc. Dupa doua zile, s-a ajuns abia la art.6. Numeroase pauze de consultari cerute de PSD si PRM, luari de cuvint fara nici o legatura cu subiectul, drepturi la replica nejustificate reprezinta doar o parte din arsenalul utilizat de deputatii Opozitiei pentru a taragana cit mai mult lucrarile la Regulament.

Liderul deputatilor PD Cristian Radulescu a contabilizat, pentru seara de marti, 180 de minute de pauza si luari de cuvint ale PSD si doar 18 ale majoritarilor, iar pentru ieri, 199 de minute de pauza si cuvintari ale Opozitiei si doar 5 minute ale Puterii. „Stiti cit costa electoratul o ora de pauza? 1 miliard de lei“, a atras atentia Radulescu.

„Electoratul ne-a trimis ca sa va dispretuim“

Camera a dat ieri la amiaza in clocot, cind, dupa o prelungita pauza de consultari ceruta de PSD si-o repriza de bascalii à la Hrebenciuc, liberalul Gabriel Zamfir a cedat nervos si a facut urmatoarea declaratie la microfon: „Electoratul nu m-a trimis aici ca sa asist la bataia de joc care se prelungeste prin toate pauzele (...) Electoratul m-a trimis sa va dispretuiesc.“. Atit le-a trebuit celor din PSD. Au decis parasirea lucrarilor, pentru ca nu li s-au prezentat scuze. La reluarea programului, liderul deputatilor PNL Crin Antonescu a tinut un discurs impaciuitor, in care a mentionat ca expresiile folosite de colegul sau au fost „nefericite“, dar a aratat ca totul se datoreaza numeroaselor jigniri venite dinspre zona PSD. Chiar daca Viorel Hrebenciuc a precizat ca personal accepta scuzele liberalilor, a mai cerut o pauza de consultari pentru a vedea daca si restul grupului parlamentar le accepta.

„Scuze, tovarasi“

In final, Zamfir si-a cerut scuze tuturor deputatilor care „sint corecti si cinstiti“ si au venit in Parlament sa faca legi, nu sa traga de timp, adresindu-se celor din stinga salii (PSD si PRM) cu apelativul „tovarasi“. PSD, prin vocea lui Niculescu-Duvaz (si tonul sau a fost destul de jignitor la adresa majoritarilor), a anuntat ca il va reclama pe liberal la Comisia juridica.


(824 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Lucian Gheorghiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Deputatii au cedat nervos | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.94175219535828 seconds.