Joi, 29 Septembrie 2005 - 08:22 AM Aleg.RO: Ciontu reclamă prigoana poliției

Publicat de: ---

azi Președintele Partidului Popular (PP), deputatul Corneliu Ciontu, acuză Poliția Română de faptul că desfășoară activități de "prigoană politică" prin verificarea abuzivă a celor 40.000 de cetățeni care au semnat pentru înființarea acestei formațiuni politice. Ciontu a precizat, într-o conferință de presă, că înscrierea PP în registrul partidelor politice reprezintă o adevărată "odisee", având în vedere că, în urma unei sesizări penale depusă la Parchetul General de către senatorul PRM Gheorghe Funar, Poliția a început verificarea celor 40.000 de semnături adunate pentru înființarea acestui partid, un fapt fără precedent, cu care nici un alt partid nu a mai fost confruntat.
Potrivit președintelui fondator al PP, Poliția defășoară activități "de prigoană politică", având în vedere că semnatarii au fost convocați la sediile de poliție "asemeni unor infractori", pe bază de citație personală. Acest fapt a fost de natură să conducă la formarea unor cozi "de zeci de oameni" la porțile sediilor de poliție, a spus Ciontu. Totodată, Ciontu a menționat că semnatarii au fost obligați să-și justifice opiniile politice, existând și numeroase cazuri în care li s-a explicat de către organele de poliție că părăsirea PRM este o faptă "gravă și periculoasă".
Solicitând public identificarea și sancționarea cadrelor de poliție care au încălcat deliberat prevederile constituționale privitoare la dreptul de asociere, PP a decis să aducă la cunoștința Parlamentului European, a Președinției, a Guvernului și a Ministerului de Justiție abuzurile Poliției Române în ce privește libertatea de conștiință și de asociere, a adăugat deputatul Corneliu Ciontu. "Sunt interese chiar și din zona puterii ca PP să nu fie înscris prea curând", a mai precizat Ciontu.


(638 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Ciontu reclamă prigoana poliției | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61056613922119 seconds.