Marți, 27 Septembrie 2005 - 08:55 AM Aleg.RO: Momentul de luciditate

Publicat de: Octavian Andronic

AMOS News Ca deobicei, când se întâmplă lucruri grave, premierul e ori la Năvodari, să-și lingă sufletul după bătăliile duse pentru schimbarea șefilor de Camere, ori la Bratislava, la un pic-nic al liberalilor, unde toți membrii sunt aleși, automat, vicepreședinți. În schimb, dl Băsescu reușește să îmbine ceva mai bine șprițul cu utilul și dacă tot nu e Tăriceanu acasă, își face pomană și prezidează el reuniunile comitetului de urgență, cu aerul că 'și pe asta tot eu trebuie să o fac'.

Al șaselea val de inundații a lovit și el dur o țară și așa buimăcită de modul în care Cel de Sus ia cu două mâini ceea ce dă cu una, și tot de la amărâți. Mai bulversați decât nenorociți care au rămas fără un acoperiș deasupra capului - cei care au avut norocul să nu cadă peste ei - sunt cei din clasa conducătoare.

Fie ei miniștrii, parlamentari, consilieri prezidențiali sau simpli opozanți, par să nu-și dea seama de ce se întâmplă în jur. Căci pentru ei prioritățile sunt cu totul altele: mutare în sediul nou al Senatului, hărțuiala parlamentară pe tema noului regulament al Camerelor, dispută sterilă despre vot uninominal sau parlament unicameral, schimbarea secretarilor de stat incompetenți cu alții, la fel de incompetenți.

Dacă clasa politică românească mai are o fărâmă de luciditate în ea ar trebui să se deștepte și să-și dea seama că la aceste crize există o singură prioritate: aceea a oamenilor năpăstuiți de soartă, al căror destin a fost atât de nemilos lovit de o natură imprevizibilă și incontrolabilă.

Sunt șase rânduri de inundații , șase rânduri de oameni pentru care supraviețuirea este o temă cu atât mai presantă cu cât soluțiile pe care le au sunt mai puține.

Iarna bate la ușă și nici măcar sinistrații primului val, din Banat, nu au încă promisul acoperiș, darămite cei din care au urmat și - cine știe - poate că mai urmează. În acest moment, președintele, premierul, parlamentul și guvernul n-ar trebui să se gândească decât la un lucru: cum îi putem ajuta mai eficient și mai repede pe acești nefericiți a căror unică vină este de a fi se aflat la locul nepotrivit și la momentul nepotrivit.

Toți cei care avem ceea le lipsește lor ar trebui să ne gândim că nu există datorie mai sfântă și mai presantă decât aceea de a nu-i lăsa de izbeliște și de a le întinde mâna de ajutor de care au atâta nevoie.

Este momentul în care autoritățile pot - dacă vor - să dovedească faptul că rolul lor este să fie în slujba celor care altfel nu au nici o șansă să se descurce. Pentru asta este însă nevoie de necesarul moment de luciditate care să conducă la acțiune coerentă și eficientă. Sunt ei în stare de așa cev a? Acum, mai mult ca oricând, pot și au datoria să o dovedească.


(587 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Octavian Andronic


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Momentul de luciditate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73197484016418 seconds.