Vineri, 23 Septembrie 2005 - 07:32 AM Aleg.RO: Micul Titulescu - singur acasa

Publicat de: Alina Mihai

evenimentulzilei In lipsa lui Adrian Nastase sau cel putin a lui Miron Mitrea, Victor Ponta a fost starleta de ieri a sedintei de plen a Camerei Deputatilor. El a facut tot posibilul sa iasa in evidenta, incercand sa-si ia in serios rolul de gardian PSD al regulamentului. Evolutia sa scenica s-a petrecut in lipsa celor doi sefi ai sai de partid, plecati la Palatul Victoria sa se intalneasca cu Calin Popescu-Tariceanu.
La finalul dezbaterii motiunii simple „Salvati scoala romaneasca”, initiata de PRM si respinsa ieri de plen, presedintele de sedinta, liberalul Dan Radu Rusanu, a constatat ca mai sunt sase minute neconsumate in dezbateri, drept care a propus continuarea discutiilor, dar pe tema modificarii regulamentului Camerei Deputatilor.
Vociferari pesediste

Propunerea a starnit o serie de vociferari din sala. Victor Ponta (PSD) a venit la tribuna, de unde a acuzat coalitia guvernamentala de faptul ca „s-a vorbit” cu premierul Calin Popescu-Tariceanu care, invitandu-i la consultari (la Palatul Victoria - n.r.) pe presedintele si pe vicepresedintele acestui for legislativ, Adrian Nastase, respectiv Miron Mitrea, ar fi intins o capcana deputatilor din opozitie in privinta discutarii regulamentului.
Deputatul liberal Mona Musca a propus limitarea dezbaterilor generale la regulament si a timpului alocat pe articole. Propunerea a fost aprobata cu 140 de voturi ale deputatilor coalitiei. Aceasta decizie a starnit iarasi indignarea deputatilor PSD, care si-au parasit locurile in sala si au inconjurat tribuna, sustinand ca votul a avut loc inainte ca ei sa-si dea seama ce se intampla. Victor Ponta a cerut o pauza de consultari, dar nu a fost acceptata. „Mai trebuia sa-mi dati cuvantul un minut. Unu - s-a incheiat programul, doi - nu aveati secretari de sedinta, iar trei - v-ati vorbit cu premierul sa ne cheme la consultari ca sa ne intinda o capcana”, a conchis Victor Ponta. Dan Radu Rusanu a suspendat dezbaterile, dar declaratiile pro si contra au continuat pe coridoarele Palatului Parlamentului.


(560 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Alina Mihai


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Micul Titulescu - singur acasa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.2510430812836 seconds.