Miercuri, 21 Septembrie 2005 - 07:45 AM Aleg.RO: Premierul Calin Popescu-Tariceanu: As fi preferat ca seful statului sa ma consulte in prealabil pe tema parlamentului unicameral!

Publicat de: ---

gardianul Premierul Calin Popescu Tariceanu considera ca ar fi fost de preferat ca presedintele Traian Basescu sa se fi consultat cu el inainte de a lansa tema Parlamentului unicameral. El a apreciat, luni seara, la TVR1, ca dezbaterea cu prioritate a unui astfel de subiect ar putea influenta negativ continutul raportului CE. Solicitat sa precizeze de ce nu a avut loc aceasta consultare prealabila, premierul a raspuns ca intrebarea trebuie adresata presedintelui, precizand ca ultima sa discutie cu seful statului a avut loc inainte de plecarea lui Basescu in vizita din Statele Unite. Tariceanu considera ca principalele probleme ale autoritatilor si societatii civile ar trebui sa fie integrarea europeana si angajamentele asumate in negocierile de aderare, si nu tema Parlamentului unicameral. "In acest moment, cand Romania trebuie sa faca eforturi consistente comune pentru integrare, noi stam sa dezbatem problema Parlamentului unicameral. Avem o problema mult mai complicata cu indeplinirea angajamentelor de aderare si vad ca eforturile noastre se concentreaza pe o problema care nu tine de ce trebuie sa facem si pentru care vom fi judecati. Cum sa fie raportul Comisiei Europene pozitiv cand or sa vada (reprezentantii CE-n.r.) ca noi avem tot felul de alte preocupari decat cea principala?", a afirmat Tariceanu. Referindu-se strict la tema Parlamentului unicameral, premierul a precizat ca aceasta nu a fost inca discutata in PNL, si a aratat ca nu este obligatoriu ca pozitia PNL sa fie conturata inainte de consultarile cu seful statului, de la Palatul Cotroceni. El a amintit insa ca partidul pe care il conduce s-a pronuntat inca din 1990 in favoarea celor doua camere, dar pe baza unui sistem in care acestea sa fie mai bine definite, cu atributii distincte si clare. Liberalii ar putea cere amanarea consultarilor de sambata cu presedintele Traian Basescu, pe motiv ca la sfarsitul saptamanii presedintele PNL impreuna cu alti lideri ai partidului vor participa la congresul ELDR de la Bratislava. Mai mult, surse din PNL au declarat pentru Mediafax ca sambata si duminica mai multi membri ai conducerii partidului, printre care vicepresedintele Gheorghe Flutur, secretarul general Dan Motreanu si ministrul Bogdan Olteanu vor participa, in teritoriu, la alegerile din filiale, iar din aceasta cauza nici un reprezentant al Biroului Permanent Central (BPC) nu va fi in Capitala.


(692 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Premierul Calin Popescu-Tariceanu: As fi preferat ca seful statului sa ma consulte in prealabil pe tema parlamentului unicameral! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6697781085968 seconds.