Duminică, 18 Septembrie 2005 - 11:00 PM Aleg.RO: Piromanul național

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Tăunul negru și vesel de la Cotroceni s-a plictisit să tot alerge după cirezile bovinelor politice autohtone lovite oricum de streche și, în căutarea unor noi donatori de sînge proaspăt, a început să bîzîie amenințător deasupra marilor trusturi occidentale, care n-au strîmbat din nas cînd ne-am scos țara la produs pe linia de centură a capitalismului ușor sălbăticit. Necazul e că președintele României ar dori-o acum înapoi fată mare.

Tot patetizîndu-ne că sîntem o insulă de latinitate într-o mare slavă, după ’90 încoace țărișoara noastră chiar a devenit un soi de insulă cu guano, prin transformarea peste noapte în fier vechi a flotei române, a fabricilor de conserve și medicamente și a marilor combinate chimice, vîndute toate la preț de gunoi de grajd.

Cot la cot cu porcii de la Comtim, șmecherașii noștri îmbîrligați cu investitori strategici au ras d’a capo al fine vasta rețea de irigații din aluminiu a spațiului mioritic și n-au avut indigestii nici la halirea celei mai mari prese din Europa, sustrasă din uzinele Faur de niște suedezi cumsecade.

Lăcustele mîncătoare de metal au pîrjolit în cincisprezece ani de zile, fără complexe ideologice, tot ce au întîlnit în cale, topind iahtul regal ancorat la Galați, despre care se spunea că e placat cu oțelul fin al lamelor Wilkinson, dar și șireturile de bronz de la bocancii statuii tătucului Lenin, zvîrlită în spatele Casei Scînteii.

Pentru că nu mai poate prinde orbul ca să-i scoată ochii, dom’ președinte pare dispus să desfacă cel mai fericit și cel mai mediatizat mariaj austriac de la căsătoria împăratului Franz-Joseph cu Sissi.

După ce a scăpărat chibrituri pe lîngă benzinăriile lui Patriciu, piromanul național se joacă acum cu focul în rafinăriile OMV-ului, revendicînd pădurea de sonde pe care Petromul o avea în dotă cînd și-a pus cununiile.

Un bulibașă mahmur și nemulțumit că a băgat prea mulți cocoșei în salba fetei de măritat se poate răzgîndi și chiar lua în șurie cu mirele, dar un șef de stat care să se ia de brăcinar cu un mare trust de investiții străin numai prin America Latină s-a mai pomenit, așa că tare mi-e frică nu cumva de pe axa București-Washington Băsescu să deraieze spre Venezuela și Bolivia.

Chavezi și să nu crezi!


(668 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Piromanul național | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61557221412659 seconds.