Sâmbătă, 17 Septembrie 2005 - 07:59 AM Aleg.RO: Geoana: Speram ca Traian Basescu sa nu ne fie doar un aliat de fatada la votul uninominal!

Publicat de: Lacramioara Rosculet

gardianul Liderii PSD au adresat o scrisoare tuturor partidelor politice prin care ii invita sa sustina proiectul «Revolutia binelui» PSD a mai gasit o solutie pentru a scapa de amprenta de partid corupt. Votul uninominal pare sa fie sansa social-democratilor de a nu mai fi considerati personaje corupte si de a scapa de vot cu ajutorul "autobuzului". Cei trei grei ai PSD, Mircea Geoana, Adrian Nastase si Miron Mitrea, au semnat impreuna o scrisoare pe care au adresat-o tuturor colegilor din politica damboviteana, prin care i-au chemat sa li se alature in proiectul "Revolutia binelui", ce include teza votului uninominal.


Presedintele, aliatul «cheie»

Pentru social-democrati, presedintele Traian Basescu a devenit un aliat, odata ce a precizat ca sustine proiectul votului uninominal. Totusi, PSD se arata sceptic in privinta consecventei sefului statului, sustinand ca o reala dovada pentru preocuparea sa ar fi participarea la o dezbatere publica initiata de PSD pe aceasta tema. "PSD a castigat un aliat neasteptat. Dar persista suspiciunea ca presedintele Traian Basescu este animat de alte interese decat reforma reala a clasei politice. Presedintele isi poate demonstra buna credinta in propunerile formulate, doar sustinand dezbaterea publica propusa de PSD", se arata in textul scrisorii.


Votul ne scapa de «autobuz»

Pentru social-democrati, votul uninominal "este o lovitura mortala data clientelismului, nepotismului si eternizarii unora in Parlament". Cel putin asa sustine presedintele PSD Mircea Geoana, care spune ca acest sistem ar "stopa frauda electorala facuta cu autobuzul", scandal care i-a vizat direct pe pesedisti in campania de anul trecut. Potrivit lui Geoana, asemenea scandaluri ar putea disparea odata cu introducerea votului uninominal. De aceeasi parere a fost si Adrian Nastase care a explicat de ce a pierdut PSD alegerile din 2004 si de ce este necesar votul uninominal. "Am pierdut destul de mult pe acuzatiile de partid corupt. Prin votul uninominal, am distruge o legenda", a precizat Nastase. Seful Camerei este insa optimist in privinta castigului pe care PSD l-ar putea atinge in cazul unui vot uninominal. In ceea ce priveste parlamentul unicameral, PSD l-ar vrea chiar si in aceasta perioada, avand drept scop "recastigarea increderii opiniei publice in clasa politica".


Corneliu Vadim Tudor: PRM va depune saptamana viitoare doua motiuni!

Partidul Romania Mare va depune, saptamana viitoare, alte doua motiuni simple in Parlament, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele acestei formatiuni politice, Corneliu Vadim Tudor, informeaza Mediafax. Liderul PRM a afirmat ca motiunea care va fi introdusa la Camera Deputatilor se va numi "Salvati scoala Romaneasca", iar cea care va fi depusa la Senat se va intitula "Explozia preturilor a devenit insuportabila pentru populatie". "Acestea sunt adevaratele probleme care ii preocupa pe romani, nu mofturile patologice ale unora care, cu cat le fuge mai mult pamantul de sub picioare, vor sa schimbe Regulamentul unui Parlament in care, in curand, nici nu vor mai intra", a spus Vadim Tudor. Intrebat cate motiuni va mai depune PRM, presedintele PRM a raspuns ca principiul de actiune va fi "saptamana si motiunea", precizand ca sunt destule teme pentru motiuni. (A.M.)


(690 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Lacramioara Rosculet


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Geoana: Speram ca Traian Basescu sa nu ne fie doar un aliat de fatada la votul uninominal! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61117100715637 seconds.