Miercuri, 14 Septembrie 2005 - 07:09 AM Aleg.RO: PSD: Basescu pregateste demiterea lui Tariceanu pentru a declansa anticipatele!

Publicat de: Lacramioara Rosculet

gardianul Social-democratii il acuza pe seful statului ca guverneaza tara numai in crize, satisfacandu-si doar orgoliul PSD ii cere in mod imperativ presedintelui Traian Basescu sa gaseasca solutii pentru iesirea din criza politica generata de reprezentantii Puterii. Desi prefera, mai nou, sa faca, in loc sa taca, in privinta bataliei pe ultima baricada pentru presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, social-democratii au gasit o noua gaselnita legata de scopul Puterii de a-i revoca pe cei doi. PSD crede ca o asemenea criza politica, generata de la Cotroceni, ascunde, de fapt, dorinta lui Basescu de a declansa alegeri anticipate.

PSD i-a trimis presedintelui Traian Basescu o scrisoare prin care il acuza ca, de la preluarea mandatului, a guvernat tara numai in crize, satisfacandu-si doar orgoliul si proiectele personale. Social-democratii ii cer sa se implice in contracararea planului Coalitiei de preluare totala a puterii atat la nivel national, cat si la cel local, mentinand starea de haos pe scena politica. "Nu se guverneaza. Se continua lupta electorala de la pupitrul de comanda al institutiilor statului, iar demonizarea Opozitiei este doar o modalitate abila de a masca gunoiul din propria ograda", se arata in scrisoarea conducerii PSD. Potrivit textului scrisorii, social-democratii il acuza pe Basescu ca este vinovatul intregului haos politic, avand ca unic scop alegerile anticipate. "In jurul dumneavoastra se vorbeste ca, foarte curand, ii pregatiti primului-ministru Tariceanu soarta lui Radu Vasile. Va pregatiti sa retrageti ministrii PD din Guvern, cu speranta ca veti putea provoca astfel alegeri anticipate", il avertizeaza PSD pe seful statului.


Bate gongul pentru anticipate

Pentru prima data, PSD se gandeste sa accepte alegerile anticipate, pe care le-a respins de la inceput. Surse din partid ne-au spus ca strategia politica a PSD "omologata" saptamana trecuta de conducerea social-democrata include si aceasta ultima varianta. Vicepresedintele PSD Dan Nica a dezvaluit ieri ca detine informatii conform carora PD a declansat, in toate judetele, procesul de selectie a reprezentantilor in sectii de votare. "Cresterea PD in sondaje il determina pe Traian Basescu sa retraga ministrii democrati din guvern, pentru a-i lasa pe ceilalti parteneri de coalitie sa suporte esecul guvernarii", a precizat Nica.


In apararea lui Nastase, PSD tace, dar face

In ceea ce priveste criza politica generata in jurul revocarii presedintilor celor doua Camere, PSD s-a decis sa taca. Sa taca, dar sa faca. Tot Nica este cel care a precizat ieri ca "declaratiile publice ale PSD pe acest subiect vor fi foarte limitate", ramanandu-ne doar sa vedem ce va face partidul in urmatoarea perioada. "Nu ne intereseaza subiectul, decat daca este pus pe ordinea de zi", a mai spus Nica, care, alaturi de alti lideri PSD, spera sa le "vina mintea la cap" celor de la Putere.


(730 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Lacramioara Rosculet


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

PSD: Basescu pregateste demiterea lui Tariceanu pentru a declansa anticipatele! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60516786575317 seconds.