Marți, 13 Septembrie 2005 - 07:49 AM Aleg.RO: Băsescu vrea să le dea liceenilor de la Xenopol lecții gratuite de școala vieții

Publicat de: Alin BOGDAN

Gândul Președintele Traian Băsescu a ales să înceapă anul școlar la Liceul Economic A.D. Xenopol din București, acolo unde se prezintă, de obicei, la urne. Apariție sobră, la costum, șeful statului a fost primit de elevi cu un entuziasm ceva mai scăzut decât aceștia ar fi manifestat, de pildă, în fața unui membru al trupei hip-hop Paraziții, dar incomparabil mai mare decât în cazul oricărei figuri politice autohtone.Ușor exasperat de lungimea programului artistic oferit de organizatori, care au ținut să marcheze, astfel, împlinirea a 110 ani de la înființarea liceului, „Băse”, așa cum îi zice tineretul, le-a vorbit elevilor liber, pe un ton șmecheresc-sentimental.

„Întotdeauna, la început de an școlar, mă încearcă un sentiment profund de dragoste pentru elevi, dar și o emoție firească față de profesori. Când văd un dascăl, parcă îmi vine să... Știu eu ce intenții are? Poate vrea să-mi pună un 4...”, a chicotit președintele, recunoscând că, pe vremea când tocea băncile școlii, nu era tocmai un elev silitor, de dat exemplu la careu. „Nu vă descurajați dacă nu sunteți premianți până în clasa a XII-a, pentru că e mai important ca, după ce ai terminat școala, să vrei cu ardoare să te împlinești ca om. Uite, aveți un președinte care nu a fost premiant.

Era un an cu mențiune, un an cu nimic... Asta-i viața...”. Mai apoi, Băsescu s-a oferit să le dea elevilor de la A.D. Xenopol lecții gratuite de școala vieții, în cadrul unor dezbateri libere, desfășurate într-un week-end în care își va găsi timp. Asta pentru că, a spus șeful statului, sunt momente în viață când ai ocazia să retrăiești vremurile tinereții.

Discursul prezidențial nu a conținut doar note șugubețe. Traian Băsescu le-a transmis tuturor școlarilor și liceenilor țării că se consideră prietenul lor, care îi privește cu dragoste și speranță, dar le-a și făcut propaganda reușitei profesionale și umane în România, și nu aiurea, în lume: „Este tot mai multă nevoie de tineri care vor să se afirme aici, care cred în șansa României”. Ceremonia (la care a putut fi văzut și ex-demnitarul comunist Paul Niculescu-Mizil, fost elev al liceului) s-a încheiat cu urarea lui Traian Băsescu: „Vă doresc să fiți printre beneficiarii reformei învățământului, care face din elev vârful triunghiului profesori-părinți-elevi. Un an bun și succes!”.


(717 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Alin BOGDAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Băsescu vrea să le dea liceenilor de la Xenopol lecții gratuite de școala vieții | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55555200576782 seconds.