Luni, 12 Septembrie 2005 - 07:28 AM Aleg.RO: Războiul Popeștilor

Publicat de: Octavian Andronic

AMOS News Atunci când s-a produs remanierea și ministrul Popescu a umplut ecranele televizoarelor demonstrându-și succesele obținute cât a stat cu fundul pe sacul cu bani al Bugetului, premierul cu același nume s-a arătat destul de iritat, amenințând că va dezvălui adevăratele motive pentru care l-a dat afară din casa Guvernului. A făcut-o mai deunăzi, la Brașov, arătând că, între altele, fostul ministru nu prea avea capacitatea de a se întâlni și a discuta cu colegii din minister, acționând haiducește și sărind, uneori, peste regulile partidului din care făcea parte.

Apoi, mai zice dl. premier Popescu, ministrul Popescu a ''uitat'' să introducă un impozit, întâmplător tocmai acela care se aplica foștilor colegi de speculații bursiere de pe când nu era ministru. Și, ultimul dar nu cel de pe urmă argument, ministrul Popescu ar fi ezitat să întâlnească exact cu comisarul european de resort, din motive nu prea clare, unul din acestea putând fi acela că deși relativ tânăr și școlit, ministrul nu prea le are cu limbile străine, cunoscute fiind imaginile în care el conversa cu echipele de la FMI prin limbajul universal al gesturilor, atunci când translatorul nu reușea să-i transpună cu fidelitate ideile.

Aceste revelații urmate de dezmințirile de rigoare din partea remaniatului sunt doar o etapă a unui lung șir de neînțelegeri și de incompabilități care s-a manifestat de-a lungul mandatului celor doi. La fel ca majoritatea miniștrilor, Ionuț Popescu i-a fost impus lui Călin Popescu de către aripa prezidențială a partidului , respectiv de consilierul Stolojan, cel al cărui colaborator apropiat fusese în perioada în care acesta s-a aflat la cârma partidului. Pe această bază, ministrul s-a considerat, într-un fel, independent, neconsiderând necesar să urmeze întrutotul ideile și inițiativele premierului.

Chestia care a pus capac acestei relații pe care anturajele antagoniste au tensionat-o (în special cel reprezentat de Dan Radu Rușa nu, pe care Tăriceanu l-ar fi dorit ministru nu doar din considerente de parteneriat politic, ci și de afaceri) a fost refuzul lui Ionuț Popescu de a semna documentul prin care ''Roman'' Brașov primea o comandă guvernamentală care i-ar fi prelungit agonia. Ionuț Popescu a refuzat pe motive de doctrină liberală, și tot pe motive de doctrină liberală Tăriceanu a recurs la un artificiu care nu mai făcea necesară semnătura sa.

Dar nu a pierdut prilejul de a-i reclama președintelui insubordonarea ministrului, solicitându-l să fie de acord cu schimbarea. Ceea ce Băsescu a acceptat fără prea multe mofturi: în fond, Ionuț Popescu era liberal, deci să se spele liberalii pe cap cu el! Cu totul altfel ar fi stat lucrurile dacă era vorba de un democrat!

Războiul celor doi Popești din guvern a luat sfârșit cu victoria primului. O victorie a la Pirrhus, dacă ne gândim că prin poziția pe care o are acum, cel de-al doilea nu va ezita să pună tunurile presei pe premier, tocându-l mărunt ori de câte ori va avea prilejul. Or, un premier precum dl Tăriceanu, oferă suficiente prilejuri de acest fel, oricum și oricând.


(606 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Octavian Andronic


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Războiul Popeștilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59817314147949 seconds.