Luni, 12 Septembrie 2005 - 06:53 AM Aleg.RO: Doi pionieri la grădina zoologică (I)

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Alergici la presă, președinții de pînă acum ai României capitaliste au acuzat tot soiul de mîncărimi datorate cernelii tipografice, care nu mai păstra gustul de bomboană fondantă de pe vremea lui nea Nicu. Invers decît în povestea de amor a Miței Baston, deși știau că nu-i vorba decît de o banală cerneală ce iese la spălat, și Iliescu și Constantinescu și Băsescu s-au scandalizat ca de vitrion cînd gazetarii i-au luat în cătarea pixurilor.

Ca o ironie a sorții, pe cînd se juca de-a Alexandru Ioan Cuza, Emil Constantinescu chiar a avut parte de un atentat cu cerneală, din pricină că nebunul care îl atacase folosise o călimară pe post de pistol.

Pe cît de senin și-a pieptănat atunci albastra-i barbă, pe atît de ofuscat s-a chiorît către atentatorii din presă care, în loc să-i cînte la harfă realizărili, aveau, ca măgarii, tot soiul de îndoieli.

Animalele prigonite de Iliescu n-au găsit loc nici în arca marinarului Băsescu, plină ochi doar cu popor și oșteni. Încîntat ca Marco Polo, care la o vîrstă ceva mai fragedă a descoperit frumusețile Chinei, Traian Băsescu a descoperit, la cîrciumă, poporul român și numai micuța Cio-Cio San mai lipsea ca s-o ținem, de-aci încolo, din operetă în operetă.

Presa ticăloșită, în loc să se bucure că unii trăiesc mai bine decît alții, a dat iar cu vitrion în zidul mănăstirii Cotroceni.

Specialist în băgatul zîzaniei, Băsescu și-a amintit brusc de lupta de clasă pe care a studiat-o la orele de marxism în liceul militar și i-a asmuțit pe tinerii jurnaliști contra mogulilor care ar profita de feciorelnica lor profesie exploatîndu-i fără milă.

Așa s-a ajuns la falsul skanderbeg între generații și la ideea că un adevărat ziarist e musai să rămînă iobag cinstit pe moșia hîrtiei tipografice, nicidecum să acceadă către tagma patronilor odioși.

Încurajați de pe margine, doi copii nevionvați au purces la un studiu despre „Dinozaurii media” numai că, din păcate, au cam încurcat cuștile și animalele, iar toată povestea s-a transformat într-un naiv reportaj pionieresc despre grădina zoologică.


(588 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Doi pionieri la grădina zoologică (I) | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56353783607483 seconds.