Sâmbătă, 10 Septembrie 2005 - 06:22 AM Aleg.RO: Monica Macovei, avertizata de Partidul Democrat

Publicat de: ---

Averea Vicepresedintele PD Ioan Oltean a declarat, la Bistrita Nasaud, ca ministrul Monica Macovei a facut greseala sa se refere la cazul Ciupe, pronuntandu-se intr-un dosar nedefinitivat. Oltean a spus ca intr-o cauza care se afla pe rol "nici macar ministrul Justitiei nu are voie sa se pronunte, putand, in felul acesta, sa influenteze intr-un fel sau altul instanta care judeca". "Personal, o rog pe doamna ministru sa studieze dosarele care vizeaza faptele savarsite de Liviu Ciupe, pentru a constata exact starea de fapt, inainte de a afirma faptul ca procurorul Daniel Morar este nevinovat si ca a instrumentat cauza respectiva in stricta concordanta cu normele procedurale penale", a adaugat Ioan Oltean.

Liderul PD a spus ca aceasta afirmatie poate sa influenteze instanta pe rolul careia se afla dosarul respectiv: "Este absolut cert ca ministrul Justitiei vrea sa-si justifice alegerea lui Daniel Morar ca sef al PNA".

Vicepresedintele PD Bistrita-Nasaud, Liviu Ciupe, a declarat ca a decis sa nu mai mai demisioneze din PD, asa cum anuntase in cazul numirii in functia de sef al PNA a procurorului Daniel Morar, pentru a nu-i da satisfactie acestuia din urma.

Vicepresedintele filialei judetene PD, Liviu Ciupe, declara, la sfarsitul lunii iunie, ca va demisiona din partid daca procurorul Daniel Morar - cel care l-a anchetat si trimis dupa gratii timp de patru luni, in conditiile in care a fost gasit nevinovat - va ajunge sef al PNA.

Ciupe a fost arestat in 1999 pentru delapidare, in baza unui mandat de arestare semnat de procurorul Daniel Morar, atunci sef al Sectiei Penale la Curtea de Apel Cluj. Valoarea pagubei a fost stabilita la 156 de milioane de lei vechi, suma reprezentand contravaloarea unei cantitati de asfalt folosita la amenajarea unei parcari auto in arealul unui restaurant din Bistrita.

Ciupe a reusit sa-si dovedeasca nevinovatia si a dat statul in judecata in patru instante, castigand de fiecare data. Procesul se afla in faza finala la Inalta Curte.


(822 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Monica Macovei, avertizata de Partidul Democrat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.