Sâmbătă, 10 Septembrie 2005 - 06:21 AM Aleg.RO: Geoana si Nastase, in lupta pentru suprematie la PSD S.A.

Publicat de: Eliza Olteanu

Averea Dupa ce si-au motivat propriii, parlamentari, aratandu-le cat de ineficienta si imorala este actuala Putere, liderii PSD, Mircea Geoana si Adrian Nastase s-au gratulat reciproc pentru a arata cat de strans unit este partidul. Printre declaratiile lor era stravezie lupta de orgolii a fiecaruia, care se doreste legitimat ca lider absolut al PSD. Adrian Nastase, presedintele executiv al PSD, a declarat ca admira eforturile lui Mircea Geoana, ca presedinte al partidului de a prelua din mers o masinarie care este foarte complicata. Nastase l-a indemnat pe Geoana sa gaseasca echilibrul intre istoria partidului si "obligatia de a privi spre viitor, pentru ca imaginea partidului sa se imbunatateasca".

Nastase a comparat partidul cu o societate pe actiuni, care, o data la patru ani, prin Congres, isi desemneaza administratorul, adica pe liderul partidului. Intrebat de un jurnalist ce se va intampla daca unul dintre liderii PSD va incerca sa mareasca capitalul social al partidului pentru a inlatura influenta altora, Nastase a raspuns ca partidul isi va mari oricum capitalul social, prin atragerea de noi membri. Mircea Geoana a intrat si el in jocul comparatiilor lui Nastase spunand ca "actionarii ne vor judeca daca reusim sa ducem partidul acolo unde trebuie sa fie, la guvernare".

Geoana a intors si el cuvintele frumoase ale colegului sau, declarand ca stie foarte bine ca lui Nastase nu ii este usor "ca fost presedinte de partid si fost prim-ministru, sa accepte o pozitie care este pana la urma numarul doi". Geoana a adaugat ca Nastase se bucura de respectul si colegialitatea celor din PSD si a recunoscut ca de la preluarea mandatului s-a straduit sa aplaneze "niste sensibilitati firesti". Noul presedinte al partidului a recunoscut totusi ca nimeni din partid nu este atat de naiv sa creada ca o data cu noul mandat, Geoana a preluat in totalitate angrenajul partidului. In ceea ce-l priveste pe Ion Iliescu si refuzul sau de a participa la sedintele partidului, Mircea Geoana a declarat ca "este o absenta consecventa" si ca Ion Iliescu este in continuare util partidului.


(521 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Eliza Olteanu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Geoana si Nastase, in lupta pentru suprematie la PSD S.A. | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64337515830994 seconds.