Sâmbătă, 10 Septembrie 2005 - 06:08 AM Aleg.RO: Mircea Geoana, presedintele Partidului Social-Democrat: Faimoasa carciuma Golden Blitz a devenit Sicilia politicii romanesti!

Publicat de: Lacramioara Rosculet

gardianul Contraofensiva PSD impotriva Puterii a intrat in linie dreapta. Social-democratii au decis: nici o actiune, nici un discurs, fara un atac la adresa guvernantilor condusi "din restaurante" de seful statului, Traian Basescu. "Din pacate, faimoasa carciuma Golden Blitz a devenit Sicilia politicii romanesti", declara joi, la Pitesti, liderul PSD, Mircea Geoana, in cadrul reuniunii grupurilor parlamentare ale partidului. In conditiile in care PSD se simte amenintat de epurare politica atat la nivel central, cat si la cel local, Geoana considera ca guvernantii in frunte cu Basescu vor trece "linia rosie" a rabdarii pesediste, iar partidul sau se vede obligat sa intre in razboi. "Presedintele tarii a dezbinat, a incurajat si a intretinut o criza politica paguboasa pentru integrarea Romaniei in UE", a acuzat Mircea Geoana.


«Monitorul Oficial», una dintre solutii

Daca in privinta modificarii Legii administratiei publice locale, PSD nu prea are solutii de contracare, la nivelul revocarii presedintilor Parlamentului, social-democratii incearca toate tertipurile pentru a amana aceasta decizie. Adrian Nastase, unul dintre cei intrati in vizorul Puterii, nu vrea sa renunte la functie. El a declarat, cu aceeasi ocazie, ca va propune ca in Regulamentul modificat al Camerelor sa existe o prevedere finala care sa stipuleze ca acestea intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea in "Monitorul Oficial". Iar, la votul din Parlament, pesedistii nu au voie sa lipseasca, partidul le va retrage sprijinul politic.


Ion Iliescu absenteaza in mod constant

De la reuniune a lipsit liderul grupului senatorial, Ion Iliescu, despre absenta caruia liderul PSD a precizat ca este una consecventa, constanta.

"Domnul Iliescu, in acest moment, nu considera ca este pregatit sau ca este dispus sa participe la structurile de conducere ale partidului", a explicat Geoana. El a recunoscut ca "nu intotdeauna declaratiile sale sunt pe placul nostru", dar partidul ii respecta calitatea de fondator al partidului.


(853 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Lacramioara Rosculet


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Mircea Geoana, presedintele Partidului Social-Democrat: Faimoasa carciuma Golden Blitz a devenit Sicilia politicii romanesti! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66311097145081 seconds.