Vineri, 09 Septembrie 2005 - 08:37 AM Aleg.RO: Senatorii PRM si PSD vor din nou capul lui Flutur

Publicat de: Mihaela Dinca

curentul Parlamentarii PRM au depus ieri, la Senat o motiune simpla prin care cer demiterea ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur, pentru gestionarea necorespunzatoare a problemelor din agricultura. Cei 19 senatori PRM si 21 senatori PSD care au semnat motiunea "Alianta D.A. - Dezastrul Agriculturii" l-au acuzat pe Flutur si de emiterea unor aprecieri eronate legate de cantitatea productiei de cereale de toamna care au avut consecinte negative asupra pretului de valorificare a cerealelor.

Ei sustin ca asa-numita "alocare eficienta a resurselor bugetare pentru sprijinirea producatorilor agricoli" a fost transformata intr-o "cuponiada ilogica, incorecta si ineficienta", care a produs o gaura in bugetul tarii de circa 100 miliarde de lei vechi. Esecul politicii in domeniul agriculturii este privit critic de senatorii opozitiei, acestia sustinand ca economia tarii a fost grav afectata, in conditiile in care peste 40% din populatia Romaniei se ocupa de agricultura.

Gheorghe Flutur se apara, spunand ca aceasta actiune "este o mana intinsa" lui Nicolae Vacaroiu "ca sa nu cada de pe scaunul de presedinte al Senatului", insa este sigur ca motiunea "incetineste doar caderea", fara a o putea evita. "Observ ca motiunea PRM a fost semnata, aproape in mod egal, de senatori PRM si PSD", a spus ministrul. El a adaugat ca motiunea PRM se va intoarce impotriva celor din PSD, care vor fi nevoiti sa recunoasca proasta gestionare a agriculturii romanesti din guvernarea trecuta. "Consider ca motiunea PRM-PSD este o ocazie de a vorbi despre noua constructie a bugetului agriculturii pentru anul 2006, radical diferita de cea pentru 2005, lasata mostenire de PSD inainte de pierderea alegerilor", a incheiat Flutur.

Senatorii semnatari cer Ministerului Agriculturii sa adopte o strategie rapida la nivel national pentru prelucrarea si folosirea graului recoltat in 2005, sa reintroduca subventionari banesti ale producatorilor agricoli in locul cupoanelor si sa limiteze importurile de cereale. Motiunea va fi discutata in plen in cel mult sase zile, asa cum prevede regulamentul de functionare al Senatului.


(577 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Mihaela Dinca


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Senatorii PRM si PSD vor din nou capul lui Flutur | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5889949798584 seconds.