Vineri, 09 Septembrie 2005 - 08:26 AM Aleg.RO: Fratia motiunilor PSD-PRM mai da un ragaz revocarii

Publicat de: A.R.

Averea PSD si PRM au depus, separat, doua motiuni simple, in fiecare dintre Camerele parlamentare, un gest considerat de Coalitie ca o incercare de a amana revocarea lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu. Deputatii PSD au avut in vedere "nivelul de trai al cetatenilor, ultima preocupare a guvernului Tariceanu". Anuntul depunerii motiunii a fost facut in plenul Camerei Deputatilor de catre presedintele Camerei, Adrian Nastase, care a mentionat ca urmeaza sa fie stabilita data dezbaterii documentului in Camera.

In textul motiunii se precizeaza ca, sub Guvernul Tariceanu, Romania cunoaste "o adancire dramatica a diferentierii sociale, o reducere a preocuparilor pentru bunastarea cetatenilor si pentru reflectarea echitabila a cresterii economice in nivelul de trai".

Deputatii PSD si-au manifestat ingrijorarea pentru faptul ca politica fiscala a coalitiei aflata la guvernare a produs venituri suplimentare substantiale, de peste 800 de milioane de euro in 2005, alimentand astfel conturile clintelei politice.

PRM a vizat Senatul cu motiunea "Alianta DA-Dezastrul Agriculturii", prin care se cere demiterea ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, pentru gestionarea necorespunzatoare a problemelor din agricultura romaneasca.

Semnatarii motiunii il acuza pe Gheorghe Flutur ca ar fi facut aprecieri eronate privind cantitatea productiei de cereale de toamna, cu consecinte negative asupra pretului de valorificare a cerealelor.

Senatorii din cele doua partide reclama esecul politicii din domeniul agriculturii, care afecteaza grav economia tarii, in conditiile in care peste 40 la suta din populatia Romaniei este ocupata in agricultura.

Parlamentarii PRM si PSD critica faptul ca asa-numita"alocare eficienta a resurselor bugetare pentru sprijinirea producatorilor agricoli" a fost transformata intr-o "cuponiada ilogica, incoerenta si ineficienta".


(536 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la A.R.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Fratia motiunilor PSD-PRM mai da un ragaz revocarii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.