Vineri, 09 Septembrie 2005 - 08:20 AM Aleg.RO: S-a deschis sezonul la moțiuni

Publicat de: Cornelia Drăghici

azi PSD a depus, ieri, la Camera Deputaților moțiunea simplă "Nivelul de trai al cetățenilor - ultima preocupare a Guvernului Tăriceanu". La Senat, PRM a depus moțiunea "Alianța D.A. - Dezastrul Agriculturii". În textul moțiunii, semnată de 105 deputați, PSD solicită Executivului condus de Călin Popescu-Tăriceanu majorarea salariului minim brut pe țară, prezentarea strategiei fiscale pe anul 2006, precum și majorarea reală, peste rata inflației, a tuturor pensiilor, în condițiile în care, în opinia PSD, recalcularea "s-a dovedit o minciună pentru pensionari".
Parlamentarii PSD mai cer Guvernului reactualizarea hotărârii privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinței în acord cu creșterea prețului la combustibili, renunțarea la intențiile de impunere de contribuții la fondul asigurărilor de sănătate pentru pensionari și țărani și prezentarea în fața camerelor reunite ale Parlamentului a stadiului rezolvării situațiilor sociale apărute în urma inundațiilor din acest an. PSD este îngrijorat de faptul că politica fiscală a Executivului a adus venituri suplimentare doar "în buzunarele unei largi clientele, care a beneficiat de peste 800 de milioane de euro în 2005", se afirmă în textul moțiunii . Inițiatorii susțin că "acest curs al guvernării este anticonstituțional și antisocial". Dezbaterea moțiunii simple va avea loc miercuri, 14 septembrie.
Surse din opoziție susțin că acestei moțiuni îi vor urma altele depuse cu o frecvență săptămânală.
Tot ieri, liderul grupului PRM din Senat, Gheorghe Funar, a anunțat că formațiunea sa a inițiat o moțiune simplă intitulată "Alianța D.A. - Dezastrul Agriculturii", care a fost semnată de 40 de senatori (PRM și PSD). Această moțiune va fi analizată de Biroul Permanent și programată spre dezbaterea plenului.


(497 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la Cornelia Drăghici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

S-a deschis sezonul la moțiuni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61519503593445 seconds.