Vineri, 09 Septembrie 2005 - 08:15 AM Aleg.RO: Greu de inchis

Publicat de: Narcis Iordache

Cotidianul Fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, a trimis ieri, prin avocat, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, documente justificative privind averea adunata doar intre 2001 si 2004. Dan Ioan Popescu nu a venit personal in fata magistratilor din Comisia Speciala de Cercetare a Averilor, ci le-a transmis, prin intermediul avocatului sau, Catalin Dancu, doua declaratii olografe, a lui si a sotiei sale, in care da explicatii legate de averea sa. De asemenea, Dancu a depus documente referitoare la apartamentele, terenurile, masinile si sumele din conturile lui DIP. Declaratiile si actele acopera doar perioada 2001-2004, in care DIP a ocupat functia de ministru al Economiei. El a fost insa si secretar de stat la Industrii si ministru al Comertului, intre 1994 si 1996, in guvernul Vacaroiu. DIP nu a dorit ca si acea perioada sa-i fie supusa examinarii.

Comanda politica

Acum doua saptamini, Comisia i-a cerut lui DIP sa justifice provenienta averii sale incepind cu anul 1991. In urma unor contestatii depuse de avocatul acestuia, Comisia a consimtit sa se limiteze la ultimii patru ani si sa extinda cercetarile doar daca va fi cazul. „Comisia va da o solutie pe fond in 22 septembrie. Dan Ioan Popescu este indreptatit sa creada ca, in cazul lui, procurorul general a actionat la comanda politica”, a spus Dancu.

DIP refuza sa spuna ce avere avea in 2001

Declaratia de avere depusa de Dan Ioan Popescu in 2001 este secreta, potrivit legii care era atunci in vigoare. DIP este singurul care ar putea sa o faca, dar a refuzat. „Nu presa trebuie sa clarifice situatia mea, ci Comisia de Cercetare a Averilor”, ne-a declarat Dan Ioan Popescu. In luna martie, „Cotidianul” a aratat ca, in primavara anului 2004, DIP a cumparat o suprafata de 1.300 de metri patrati de teren in zona Arcului de Triumf, platind, potrivit contractelor de vinzare-cumparare, 300.000 de euro. In acelasi timp, din conturile familiei, potrivit declaratiilor sale de avere, a disparut o suma mult mai mica, de 70.000 de euro, desi, tot in acea perioada, fostul ministru a efectuat si alte achizitii de terenuri, pe linga cel de la Arcul de Triumf.


(587 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Narcis Iordache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Greu de inchis | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58898305892944 seconds.