Vineri, 09 Septembrie 2005 - 08:10 AM Aleg.RO: Ieșirea prin Sărindar

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Așa cum doi saci cu cartofi aruncați dintr-un camion în fața unui aprozar n-au cum să trezească în noi nici bucurie, nici întristare, la azvîrlirea lui Năstase și Văcăroiu din balconul Casei Poporului nu se va boci și nici hore cu țîpurituri nu se vor încinge pe la sate. Dacă pe vremuri capul lui Moțoc ținea loc de rasol pentru foamea mulțimii supărată pe stăpînire, iacătă astăzi nimeni nu mai pune botul la un așa meniu, hărtănirea la vot a celor două murături pesediste nefiind capabilă să ne alunge greața, lehamitea și sictirul.

Intrarea în prelungiri a prezumtivei execuții dă într-un fel măsura zborului avîntat, de curcă chioară, a politichiei ce se poartă pe malul Dîmboviței.

Judecînd la rece, PSD-ul n-ar avea decît de cîștigat din extirparea celor două gîlci, căci n-ai cum să fii în același timp și cu sufletu-n raiul opoziției și cu organele de conducere înfipte-n bucile unor fotolii înalte.

Cura de cenușă-n cap propusă de Mircea Geoană și micile exerciții de penitență ale barosanilor locali la picioarele poporului suveran ar putea să le mai salte pesediștilor băștile ușor căzute pe ochi.

Pe de altă parte, în clipa cînd Rușanu și Berceanu vor străluci în glastră, Alianța DA va pierde plăcutul sentiment al victimizării ce îi dădea dreptul să viseze anticipate rozalii, din pricină de Văcăroiu și Năstase.

Teamă îmi e ca, odată cu scumpirea pîinii, a buleftricii și a gazului lampant, să nu se pună problema unei ieșiri în patru labe prin Sărindar, căci, dacă n-ai învățat la timp cum să te întorci la popor, măcar să știi, la o adică, cum să te ferești din calea lui.


(680 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ieșirea prin Sărindar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60346913337708 seconds.