Joi, 08 Septembrie 2005 - 09:25 AM Aleg.RO: Traseistul Florin Anghel, o problema pentru Alianta

Publicat de: Bogdan COSTACHE, M.M

adevarul Liberalii sunt extrem de deranjati de intentia democratilor de a-l primi in partid pe Florin Anghel, presedintele Consiliului Judetean Prahova, care a parasit PNL in urma cu doua saptamani, alaturi de alti noua consilieri. Biroul Permanent Central al formatiunii conduse de Calin Popescu Tariceanu a intors problema pe toate fetele, marti seara, hotarand sa le ceara partenerilor din Alianta sa nu faca acest gest. Surse din BPC spun ca Tariceanu ar fi avut o convorbire cu Emil Boc, liderul PD, argumentand ca ar fi de acord sa-l primeasca pe Anghel astfel incat "sa nu fie recuperat de PSD". Boc i-ar fi explicat premierului ca este de preferat ca presedintele CJ Prahova sa ramana in interiorul Aliantei D.A. Liberalii acuza insa ca mutarea ar incalca Protocolul de functionare incheiat de cele doua formatiuni, care prevede clar ca "partidele membre ale Aliantei nu vor initia sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor lor". Ei se tem de faptul ca inscrierea lui Florin Anghel in PD ar crea un precedent periculos si le va da semnalul tuturor membrilor nemultumiti ca pot trece fara probleme in randul pedistilor. Liderii PNL vor discuta aceasta chestiune la sedinta Consiliului National de Conducere al Aliantei, de lunea viitoare, cand vor cere democratilor sa nu fie de acord cu astfel de inscrieri.
Grupul preedintelui CJ Prahova a migrat de la PNL la PD
Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, s-a inscris in Partidul Democrat, fostul liberal sustinand ca va fi urmat in demersul sau si de ceilalti demisionari din cadrul organizatiei judetene PNL, adica un vicepresedinte de consiliu judetean, 10 consilieri judeteni, un primar si directorul Parcului Industrial Plopeni. "Cel putin pana in 2008 voi ramane in Alianta D.A., pentru ca vreau sa continuam ceea ce am inceput. Ceea ce am facut in fruntea consiliului judetean cred ca este vizibil pentru oricine si de aceea nu imi este teama ca as putea fi schimbat din functie, mai ales ca sunt un luptator de felul meu. Vom merge in Partidul Democrat la fel de deschisi cum am facut-o atunci cand am trecut de la PUR la PNL. Nu putem fi acuzati de cine stie ce interese atat timp cat nu vom pune conditii pentru o functie sau alta. Asa am facut si cand am intrat in PNL, dar acolo am fost usor, usor marginalizati si chiar mi s-a facut greata de situatia creata, asa ca am plecat din organizatia Prahova a PNL", a spus Anghel.in urma cu doua saptamani, in cadrul PNL Prahova s-a anuntat demisia in bloc a unor membri cu functii importante in administratia locala, motivul fiind conflictul dintre Florin Anghel si Dinu Patriciu, seful filialei prahovene a PNL.
Democraiiii accepta pe transfugii de la PNL
Presedintele PD, Emil Boc, a evitat sa se pronunte in legatura cu trecerea presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, de la PNL la PD. "Voi cere organizatiei locale si secretarului general Vasile Blaga o analiza a situatiei", a spus Boc. El a mai aratat ca protocolul dintre PNL si PD nu contine "prevederi clare" referitoare la independenti, ori, Anghel, si-a dat intai demisia din PNL, apoi a fost independent si ulterior a trecut la PD. Liderul PD a apreciat ca singura solutie pentru a pune capat unor astfel de situatii ambigue este adoptarea unei legi care sa interzica migratia alesilor locali.


(565 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la Bogdan COSTACHE, M.M


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Traseistul Florin Anghel, o problema pentru Alianta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59499883651733 seconds.