Joi, 08 Septembrie 2005 - 09:16 AM Aleg.RO: Doi chiulangii au blocat coalitia

Publicat de: Lucian Gheorghiu, R.

Cotidianul Si la Camera, si la Senat, executarea planului de revocare a celor doi presedinti a fost ieri blocat din cauza absentei cite unui reprezentant al Coalitiei. Lucian Gheorghiu, Raul Balogh.

Majoritatile fragile din Camera si Senat, combinate cu chiulul unor parlamentari ai puterii aduc opozitia in situatia paradoxala de a cistiga toate disputele politice.

Melescanu, ispitit de Vacaroiu

Datorita absentei senatorului PNL Teodor Melescanu de la sedinta Biroului Permanent al Senatului, Alianta D.A. nu a reusit sa introduca in programul dezbaterilor de azi modificarile la regulament. Melescanu este plecat la Washington, la care ar fi trebuit sa se duca Vacaroiu, dar acesta a cedat vizita pentru a ramine sa-si apere scaunul.

Motivul invocat de reprezentantii PSD cind au refuzat introducerea pe ordinea de zi a discutarii regulamentului a fost acela ca parlamentarii au nevoie de trei zile pentru a reflecta la modificarile propuse. Totodata, a cazut la vot si propunerea Aliantei D.A. ca si cele 4 zile de lucru ale Senatului de saptamina viitoare sa fie rezervate dezbaterii regulamentului. Reprezentantii puterii vor face azi o noua incercare de a introduce in program aprobarea regulamentului.

Nastase, salvat de clopotel

La Camera, situatia a fost similara. Datorita absentei deputatului PD Gheorghe Albu, puterea a fost minoritara in sedinta de ieri a Biroului Permanent. In consecinta, cistig de cauza a avut propunerea PSD prin care se solicita ca luni sa fie zi libera. Motivul invocat de Victor Ponta a fost acela ca luni, 12 septembrie, are loc deschiderea anului scolar si deputatii sint datori sa participe la festivitati. Astfel, dezbaterile in plen la noul regulament au fost „impinse“ pina pe 14 si 15 septembrie. Reprezentantii PSD au facut si ei o concesie, acceptind ca ziua libera sa fie recuperata vineri, 16 septembrie, cind deputatii se afla deja imprastiati in circumscriptii.


(603 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Lucian Gheorghiu, R.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Doi chiulangii au blocat coalitia | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.49993085861206 seconds.