Joi, 08 Septembrie 2005 - 09:12 AM Aleg.RO: PNL, un partid neguvernat

Publicat de: Liliana RUSE

Gândul Nu e ședință a Alianței în care liderii PNL și PD să nu-și jure iubire și credință veșnică! Ipocrizia de la centru se propagă însă cu dificultate în teritoriu. „Nu mă iubesc cu cei de la PD. Nu vreau să mă culc cu ei. Nu trebuie să ne pupăm mâinile și să ne facem «dragă-dragă» toată ziua”, declara, cu candoare, prefectul liberal de Alba, Cosmin Covaciu. Nu numai că nu-și fac „dragă-dragă” – varianta ardeleană a mângâierilor pe obraz -, dar se caftesc de-a binelea. Covaciu este, în Alba, tartorul certurilor cu PD. A racolat primari și consilieri de la pediști și i-a faultat pe democrați la numirile în funcții de conducere ale descentralizatelor. Mânați în luptă de fantomaticul ministru al Apărării Teodor Atanasiu, liberalii din Alba au uitat cu desăvârșire că inamicul lor ar trebui să fie PSD și l-au luat ca țintă pe primarul municipiului, Mircea Hava, de la PD. Edilul ripostează și el cum poate.Acum, mai-marii PNL au luat foc: pediștii au avut îndrăzneala să-i primească pe cei 24 de dezertori din Prahova! E un afront! Sfidare pe față! Preocupați să blesteme tupeul pediștilor, liberalii ignoră problema de fond: nu democrații i-au racolat pe cei din Prahova. Au plecat ei, sătui de indiferența cu care i-a tratat premierul, șef de partid. De trei luni, omul de paie al lui Dinu Patriciu taie și spânzură în organizație. Președintele CJ și ex-liderul filialei, Florin Anghel, s-a tot plâns pe la centru, dar președintele partidului era prea ocupat cu guvernarea ca să audă. Acum, liberalii ar vrea ca Anghel&co. să nu fie primiți în PD, ca să poată scăpa de ei după ce modifică Legea administrației publice locale.

Tragicomicele alegeri interne, cu bătăi, înjurături de mamă și sechestrarea oponentului, au zgâlțâit 20 de organizații. Rar s-a văzut un partid la guvernare care să piardă atâția primari, consilieri locali și județeni, într-un timp atât de scurt! La București, scandalurile ajung doar ca ecou la urechea premierului. Tactica șefului PNL e de non-combat: să se descurce ei acolo, cum or ști. Statutul liberal dă putere filialelor, însă acestea n-au ce face cu ea, cât timp nu primesc nici măcar un minimum de informații despre ce face Executivul. Secretarul general le-ar spune, dacă ar ști. De organizații răspund, din punct de vedere politic, membrii Biroului Permanent Central, secretarul general având atribuții strict organizatorice. O bună parte dintre ei sunt miniștri și nu le arde de bătut țara ca să stea de vorbă cu activiștii. Cei care nu sunt în Executiv sunt frustrați, ostili premierului, pe care-l toacă mărunt cu orice prilej. Ce mesaj politic unitar să primească, atunci, filialele?!

Prinși în vâltoarea luptelor din organizații, apropiații lui Tăriceanu se căznesc de ceva vreme să se ocupe de partid, rebrenduindu-l și transformându-l într-unul superior PD. Înainte să dea vina pe democrați, liberalii ar trebui să gândească o strategie prin care să nu mai piardă membri. Pentru că PNL nu poate fi credibil atât timp cât nu este capabil să-și convingă propriii oameni că merită să rămână în partid.


(562 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Liliana RUSE


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

PNL, un partid neguvernat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6586709022522 seconds.